vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

2 juli om 18:47

De draad weer opgepikt

De schoolvakanties zijn begonnen, dus is het lekker rustig. Tijd om de draad weer op te pakken.

Zaterdag 14 juli 2018

Beste Monique,

In tegenstelling tot de afgelopen dagen leek deze dag veel meer ‘rust-en-vreugd’ te geven. De ochtend begon goed, zo niet uitstekend. Eerst ben ik voor de boodschappen naar het dorp gefietst. Ik hoefde gelukkig maar weinig winkels in. Alleen de reformwinkel en de grote supermarkt.

Het viel me op hoe rustig het overal was. In het dorp, de winkels en ook in onze woonbuurt. Er was weinig verkeer en ik zag bijna geen mensen. Wat een luxe ineens!

Moeiteloos kocht ik mijn levensmiddelen in de reformwinkel en stapte daarna weer op de fiets. Hoe heerlijk was het om nu op de fiets door een stil dorp te rijden en langs de statige, oude huizen te fietsen, die ik graag bekijk omdat de gevels in een mooie, oude stijl zijn opgetrokken. Iedere keer wordt mijn blik er naartoe getrokken, ook al zijn die huizen nog zo gewoon.
Ik parkeerde mijn fiets vervolgens in het winkelcentrum en liep de supermarkt binnen. Zelfs dáár was ik snel klaar met mijn inkopen! Meestal is het op zaterdagochtend erg vol en rumoerig in zo’n zelfbedieningszaak, waarbij je in een kluwen van meerdere klanten langs de schappen moet schuifelen. Nu niet.

Ik vermoed dat veel mensen gedurende de afgelopen dagen met vakantie zijn gegaan. Immers, vanaf het begin van de nieuwe week gaan officieel de schoolvakanties in.

Tijdens het uitzoeken van levensmiddelen voelde ik me ontspannen. Het lukte me naar hartenlust nieuwe artikelen te proberen, die ik niet eerder had gezien. Ik kijk voor aanschaf van een product altijd eerst naar de ingrediëntenlijst. Ik ben heel kritisch en koop beslist geen producten waar palmolie en kunstmatige hulpstoffen (E-nummers) in verwerkt zijn. Ook hou ik niet van varkensvlees als het een vleesproduct betreft.

Aldra had ik alles gevonden en liep ik met het wagentje naar de kassa. Na te hebben afgerekend fietste ik onbekommerd naar huis.

Ik geloof dat ik nog nooit zo fijn boodschappen heb gedaan!

Thuisgekomen laadde ik de spullen uit en besloot om het fijne begin van deze dag te vieren met een bakje verrukkelijk zelf gezette koffie en een mini-kwarkbol die ik daarvoor bij de warme bakker had gehaald. Ik genoot van dit unieke moment.
Daar kwam ik de vorige dagen niet aan toe!

Na de koffie sloeg ik aan het tekenen. Eindelijk kon het weer!

Ingespannen zat ik te werken, want er was concentratie vereist. Desondanks had ik er veel plezier in. Ik kwam al een heel end. Rond 15.00 uur stopte ik.

Het was me gelukt een groot deel van de tekening af te krijgen. Bakstenen intekenen, kleuren, opnieuw met dunne pen straktrekken, kleurennuances en schaduwen aanbrengen en tenslotte kleine correcties uitvoeren die nog wenselijk waren.
Al laat voltooiing voorlopig nog even op zich wachten, de voldoening van het werk was groot.

Morgen verder?

Buiten het tekenen om, zoek ik in deze wat onzekere dagen (onder andere door de warmte buiten) geregeld mijn ouders op voor contact en gezelligheid. En daarom heb ik vandaag zowel voor mezelf als voor hen gekookt in hun keuken. Het is me gelukt een verrukkelijke maaltijd klaar te maken. Twee verschillende zelfs! Voor mijn ouders maakte ik zalmfilet in vissaus, gekookte aardappelen en sla en voor mezelf spaghetti met sla. In de spaghetti had ik kleine stukjes zoete paprika, kleine gehaktballetjes, knoflook en verse tomaat verwerkt.

We hebben allen genoten. Een betere afsluiting van deze dag kan ik me niet bedenken.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.