vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

15 mei om 11:58

De eerste mei-ochtend van 2022

Brieven van Kees

Zondag 1 mei 2022

Beste Monique,

Gedurende mijn ochtendwandeling maak ik dikwijls een keuze welke wandelroute ik zal nemen. Voor vandaag had ik het voorzien op een ‘niet-te-veel-klimmen-route’. Ik wilde rechtuit en min of meer op gelijke hoogte lopen, maar met behoud van alle mooie plekken. En met een doel, namelijk een panorama-plek.

De route van vandaag bleek geen ongelukkige keuze te zijn. Beter gezegd, de wandeling leverde nieuwe schitterende hoogtepunten op. Deze keer zag ik geen struiken, bomen en velden onder een dikke laag rijp of sneeuw, maar jong groen. Het prille loof kwam op deze eerste mei van 2022 zo prachtig te voorschijn!   Maagdelijke schoonheid!  Na een half uur arriveerde ik bij het zo gekoesterde uitzichtpunt en vergaapte me aan vele idyllische vergezichten. Een kudde schapen met herder maakte het uitzicht tot een echt ouderwets Veluwe-tafereel. Zo uniek wat er zich allemaal voor mijn ogen afspeelde!  Het leek zo gewoon, gezapig, ja misschien saai, maar toen ik me er eenmaal in verplaatste, ging ik het anders zien en ervaren. De langzame gang van de schaapskudde in een voor de rest bewegingsloos landschap waardeerde ik in hoge mate. Geen heftige prikkels van buitenaf. Geen sensatietoestanden die me werden opgedrongen op momenten dat ik er niet op stond te wachten.  Ik nam er de rust voor, want dat kon, omdat het stil was op de plek waar ik stond. 

Ik maakte een paar foto’s. Ik had voor de zekerheid mijn camera meegenomen omdat ik verwachtte dat de natuur wel eens heel mooi kon uitpakken.  Toen ik weer op de terugweg was en niet zo heel ver meer van huis, toonde de bosvijver een groene zee van pas uitgekomen loofbomen. Opnieuw genoot ik.  En zo kende de wandeling van 1 mei 2022 een uitgesproken geslaagd karakter. 

Uniek, want zoiets kom je maar één, hooguit twee keer in het voorjaar tegen. Straks is het groen donkerder van kleur en ook zwaarder. Gewoner, waardoor het niet meer zo spectaculair overkomt. En daar doen we het straks de hele zomer en vroeg najaar maar weer mee.

Hartelijke groeten,

Kees 

 

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.