vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 14:44

De goden zijn gunstig gestemd!

Dinsdag 29 november 2016

Beste Monique,

Het gaat weer helemaal goed met mij. Terwijl ik even afstand nam van het tekenen genoot ik vandaag van zoveel dingen die mij gunstig gestemd waren. Zoals net weer zoal. Wat een verrukkelijk vriesweer! Zo vroeg al in het winterhalfjaar!

Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik vanochtend een fantastische wandeling heb kunnen maken in het bos en op de paden langs de heide. Wat een schitterende rijp lag er overal! Ik waande me in een paradijselijk sprookjeslandschap. Alles deed zo vredig en sereen aan. Er ging veel rust vanuit.

Op de poelen was het water een laag ijs geworden. Ook op de vijver stond een flinke hoeveelheid ijs, maar het was nog veel te dun om er bijvoorbeeld op te kunnen staan.

Ouderwetse lekker kopje koffie

Toen ik al wandelend het landschapsschoon aan mij voorbij liet gaan, kwam ik met een zeer ontspannen en tevreden gevoel thuis. Ik besloot weer eens een ouderwets lekker kopje koffie te gaan maken. Ditmaal niet met capsules en mijn nieuwe koffiemachine, maar met het zo vertrouwde en lieflijke, authentieke porseleinen koffiezet-stelletje (pot en filterelement) uit grootmoeders tijd.

De koffie smaakte mij fantastisch op deze onvergetelijke ochtend! Daarbij nam ik het laatste tabletje melkchocolade, dat het product is van het zo bekende koffiemerk waar ik afgelopen zaterdag over schreef. Het is de fijnste en lekkerste melkchocolade die ik ken. Die is nu op. Spijtig.

Gelukkig kan ik in de supermarkt een ander merk chocolade vinden dat mij bijna net zo goed en lekker smaakt en zich minstens zo mooi laat combineren met het kopje vers gezette koffie.

Op naar het dorp
In de middag ben ik opnieuw gaan wandelen, nu naar het dorp. Ik had een grote tas in mijn hand met daarin een map met tekeningen. Ik besloot vandaag reproducties te laten maken van het recentste tekenwerk: de Bloemgracht in Amsterdam.

Toen ik wandelende, vroor het buiten nog steeds. Op vele plekken was de rijp niet verdwenen.

Ik genoot opnieuw. Wat was het vandaag toch een unieke dag! Het was ouderwets aan het vriezen!

Ik hoop en duim ervoor dat dit type weer vaker mag voorkomen in de komende winter.

In de winkel aangekomen, gaf ik de winkelier de tekening en hij slaagde erin een aantal prachtige reproducties te maken, die nauwelijks van het origineel te onderscheiden zijn. Je moet goed kijken welke tekening de oorspronkelijke is en welke een reproductie.

Groot succes
Aan de iets andere oppervlaktestructuur van het papier en de bredere witte marge aan de linker- en rechterkant kon ik zien dat het een kopie betrof en zodra het oppervlak van het papier ruwer was en de linker- en rechtermarge smaller, wist ik dat ik met het origineel te maken had. Voor mijn gevoel was mijn missie naar het dorp een groot succes geworden.

Thuis legde ik de tekening en de repro’s apart neer, zodat ik geen vergissing kon maken.
Als bekroning op deze dag, maakte ik me op om het lekkerste bakje thee te zetten. Vol zorg en aandacht brouwde ik een heerlijke goudsbloem-thee.

Even later dronk ik de thee met daarbij een opgewarmd stukje zelfgebakken appeltaart met op de achtergrond zachte klassieke muziek.

En zo kwam een buitengewoon fijne dag tot een sfeervol einde.
Groeten,
Kees.

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.