vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 20:52

De grachtengordel in Velp

De tekening van de Prinsengracht is af.

23 februari 2018

Fijne februari!

Beste Monique,

Er is meer rust gekomen.

In deze maand voel ik mij aanzienlijk beter in mijn vel zitten dan de voorgaande maanden. Er is aanleiding tot een blijder gevoel.

Allereerst levert het weer zoal een bijdrage aan de gunstige stemming. Al moet ik genoegen nemen met overdag een lichte dooi met alleen ’s nachts en ’s ochtends vroege vorst, voor de begrippen van dit winterseizoen mag ik absoluut niet mopperen. Per dag maak ik twee lange wandelingen in tintelende en verkwikkend koude lucht. Het is een weldaad voor lijf en geest.

Op ondiepe plassen en kleine vijvers ligt inmiddels een aardige laag ijs. Nu heb ik dus toch nog ijs gezien deze winter! Het doet mijn hart zoveel goed.

Overdag zie ik de ijslaag helaas weer wat afbrokkelen, als gevolg van de sterke instraling van de late februari-zon.

Terug in mijn woning, levert mijn verblijf, dankzij het vrolijke en winterse weerbeeld, veel meer gemak op dan de sombere en natte periode die we achter de rug hebben.

Wat betreft het tot stand brengen van de tekenopdrachten kenmerkt deze maand zich door fikse voorspoed.

Gisteren, op donderdag 22 februari, voltooide ik binnen drie weken tijd een groot meesterwerk. Het gaat om een rij grachtenhuizen aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het resultaat heeft geleid tot enorme voldoening en vreugde. Ik heb de tekening ook aan mijn ouders laten zien en ik zag hen van de ene verbazing in de andere vallen. Middels de fotobijlage op deze pagina kunt u de tekening bewonderen.

Inmiddels heb ik contact opgenomen met mijn klant en de foto van de tekening gemaild. Vandaag heb ik de tekening laten dupliceren in een speciaalzaak voor plastificeren en kopiëren. Ik bewaar altijd een exemplaar voor mezelf, voor mijn archief.
Ik vond het tekenen van deze rij grachtenhuizen hartstikke leuk. Het was veel plezieriger dan de vorige opdracht van het huis in Bussum. Voorlopig zijn er even geen nieuwe opdrachten. Ik moet wachten tot het voorjaar wanneer alles begint te bloeien. De meeste klanten willen hun woning namelijk getekend hebben met jong groen en niet met kale bomen en struiken. Heel begrijpelijk.

Ik zal er in april en mei een paar keer op uit moeten gaan om bezoekjes af te leggen aan klanten, waarbij ik ter plekke foto’s neem van hun huis. Foto’s, die ik later, wanneer ze eenmaal afgedrukt zijn, als voorbeeld gebruik bij het tekenen.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.