vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

14 september om 11:24

Brieven van Kees: de grote weeromslag!

Brieven van Kees

Zondag 11 september

Beste Monique,

Lang gewacht, stil gezeten, nooit gedacht, toch gekregen! De grote weeromslag! Hitte, droogte en felle zon zon hebben plaats gemaakt voor stevige regenbuien en lagere temperaturen die een normaal leven eindelijk weer mogelijk maken!

Vanochtend een verrukkelijke wandeling door het Beekhuizense natuurgebied gemaakt en alle drinkpoelen voor de dieren waren weer goed gevuld met kersvers hemelwater. En de vegetatie knapte ook op. Het geurde buiten! De wandelpaden voelden niet meer mul aan en opwervelende stofwolken behoorden ook tot verleden tijd. Wat deed dát mijn hart goed!

Hoezee!!

Nog meer vreugde: al meende ik eerder deze maand diep in mijn achterhoofd een vermoeden te hebben dat het niet lang meer zou duren met de ‘tropische ongemakken’, toch kon ik een aanstaande kentering in het heersende weerbeeld nog niet geloven. Maar de trouwe mensen bij wie ik altijd naar de weersverwachting informeer, spraken mij de moed in dat de grote warmte serieus aan het aflopen was. Intuïtief trof ik de voorbereidingen voor de opbouw van de modeltrein. Sinds vrijdag 2 september rijden locomotieven en wagens weer volop over de rails! Alles blijkt na bijna acht maanden in de dozen te hebben gezeten, nog perfect te functioneren!

Daar komt nog bij dat het opstellen van de modeltrein dit jaar veel eerder is begonnen dan vorig jaar. De eerste volwaardige treinrit viel toen op 18 september.

Tot slot werk ik iedere dag aan een tekening voor een klant die graag een mooi landhuis op papier uitgewerkt ziet. Het zou om een geschenk gaan. Ik weet niet of ik hiervan een foto mag maken en die op Facebook plaatsen. Immers, cadeau-tekeningen moeten verrassing blijven voor de persoon die de plaat later in ontvangst zal nemen. Ik hoor wel van mijn klant die over deze opdracht gaat.

En nu duimen dat het steeds koeler wordt en er nog meer regen komt. Meteorologisch is september ‘de herfstmaand’.

Hartelijke groeten,
Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.