vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

11 november om 12:00

De herfst als troost

Woensdag 10 november

herfstkleuren door Kees

Beste Monique,

Enige tijd geleden heb ik in de winkel waar ik altijd tekeningen laat dupliceren, tekenpennen besteld van een bepaald merk dat grote bekendheid geniet. Ik hoopte de pennen over niet al te lange tijd te kunnen ophalen. Helaas kreeg ik vandaag een verpletterende mededeling: de pennen zijn helaas niet meer leverbaar.  

De eigenaar van de winkel heeft voor mij bijna alle leveranciers benaderd, maar geen van hen heeft de pennen nog in het assortiment liggen. Het ziet er niet naar uit dat er nieuwe zullen worden geleverd.

Ik was met stomheid geslagen. En wanhopig. Houdt het maken van mooie tekeningen ineens op? Dat zou rampzalig zijn! Hoe nu verder? Er is nog hoop! In de stad bevindt zich een speciaalzaak voor tekenspullen, verf en papier.

Ik heb meteen telefonisch contact opgenomen met deze mensen en informeerde naar tekenpennen van zeer geringe dikte (0,1 mm. tot 0,2 mm.). Het merk dat ik op het oog heb, leveren ze niet, maar er schijnen andere merken   te bestaan die ook tekenpennen maken. Ik denk dat ik binnenkort naar die winkel toe ga. Alleen al om de ‘andere’ pennen uit te proberen.

herfstkleuren aan de bomen

Dat de gebruikelijke tekenpennen van het ‘bekende merk’ uit het assortiment zijn verdwenen is eigenlijk wel begrijpelijk. De pennen zijn bijzonder kwetsbaar en raken snel onbruikbaar na enige keren ermee te hebben getekend. Soms doet de pen het zelfs niet als deze net in gebruik is genomen! Kennelijk is hier sprake van een fabricagefout in de penpunten!

Ik vermoed dat er over de kwaliteit zoveel klachten van gebruikers zijn binnen gekomen – over het voortijdig onbruikbaar-raken en de buitensporig hoge stukprijs – dat de fabrikant wellicht besloten heeft de pennen niet meer te produceren.

Om dit wat sombere Facebook/Doclines-bericht toch nog wat fleur te geven heb ik enkele foto’s met mooie herfstkleuren gemaakt. Meer kan ik er op dit moment niet van maken.

Hartelijke groeten,

Kees  

prachtige herfstkleuren


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.