vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 15:56

De herfstblues

Maandag 21 oktober 2016

Beste Monique,

Na lange tijd afwezig te zijn geweest, laat ik maar weer eens wat van mij horen.

Sinds een aantal weken ben ik volop bezig met de volgende tekening, die langzamerhand naar de voltooiing toe kruipt. Wederom wordt het een rij grachtenhuizen in Amsterdam. De Bloemgracht zet ik ditmaal op papier. Het werk verkeert in een eindstadium en ik verwacht dat ik de tekening deze week nog af krijg.

Moeite met late herfst
Ik blijf moeite houden met de latere herfst. De kortere dagen en de vroeg invallende duisternis oefenen onbetwistbaar hun invloed uit op mijn stemming. Ik verkeer in een echte herfstblues.

Zeker als het weer tegenzit.

Vooral gisteren en vandaag was dat het geval. Ik zat niet bepaald lekker in mijn vel. Buiten overviel mij een vreselijke storm die plotseling buitensporig zachte lucht met zich mee bracht. Temperaturen die herinneringen opriepen van vorig jaar. Van tijd tot tijd stak een onzeker en onbestemd gevoel de kop op. De angstige gedachte: Hoe zal de komende winter ditmaal gaan uitpakken? Krijgen we weer zo’n zacht seizoen met weinig vorst? Zo ja, zal dat ieder jaar zo gaan verlopen?

Voor-winters gevoel
Al die tijd hadden we het in oktober en november heus heel koud gehad, met verscheidene malen nachtvorst. Zowel mooie, zonnige dagen als dagen dat het bewolkt en nattig was. Een echt voor-winters gevoel. Ik hoefde niet te klagen over ’te warm voor de tijd van het jaar’. Integendeel, ik leek aanvankelijk zelfs nog goede hoop te hebben voor wellicht een koude winter.

Nu wacht ik op temperatuurdaling en zodra het zover is, zal ik me wellicht een beter mens gaan voelen.

Zoals ik eens eerder schreef: ik ben een mens van de natuur.

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.