vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 mei om 11:36

De laatste tekening van dit jaar!

Zaterdag 21 december 2019

 

Beste Monique,

De afgelopen twee weken ging het geleidelijk aan steeds beter met mij. Na een woelige novembermaand leek er meer rust te komen.

Op maandag 2 december begon ik aan een tekenopdracht voor een klant in Kortenhoef. Het betrof de laatste tekening van 2019. Daarmee komt het totale aantal opdrachten dat ik dit jaar heb uitgewerkt, op maar liefst dertien stuks. Dertien! Dat is meer dan het jaarlijks gemiddeld aantal van twaalf opdrachten. Het aantal tekeningen is zelfs groter: veertien.

In september werkte ik aan een dubbelopdracht, waarbij ik hetzelfde huis op papier uitwerkte zodat je het van twee verschillende kanten kan zien. Ook die opdracht werd een groot succes (zie Facebookblogs van dinsdag 17 september en vrijdag 27 september).

Vol ornaat huis en landschap
Deze week voltooide ik dus die laatste tekening van 2019.
Op papier prijkt nu in vol ornaat een woonhuis in een natuurlandschap. Van het huis zelf is niet zo heel veel te zien. Kennelijk was dat ook niet direct de bedoeling. De tuin, het daar aangrenzende natuurgebied met veel water en de wolkenlucht schenen meer prioriteit te verdienen. Ook leuk om dat op papier te mogen uitwerken.

Het was overigens helemaal geen gemakkelijke opdracht, want aan het water en rietland was ik heus lang bezig. Intensief en ingespannen werkte ik eraan, want ook het huis zelf moest heel fijn en strak op papier komen. Meerdere malen trok ik strakke lijntjes met mijn pen en schilderde ik diverse kleuren opnieuw bij om de juiste nuances te verkrijgen. Het ene vlak moest egaal zijn; het andere met juist een geleidelijke overgang van lichte naar donkerder tinten. Tot op het laatst toe moest ik minutieus werk verrichten. Tot de laatste penseelstreek…. …….Klaar. AF.

Rust
Oef! Even uitrusten…..

Inmiddels heb ik een foto van het werkstuk gemaakt. Na goed e-mailcontact en overleg mag ik van mijn klant de foto op Facebook zetten. Eindelijk kan ik iedereen weer kersvers tekenwerk laten zien!

Zoals altijd ga ik nu ook mijn rust nemen na alle inspanning. Pas in het nieuwe jaar begin ik aan een nieuwe opdracht waarmee ik 2020 open. En dit keer is het wel een hele grote. Na die opdracht volgen er meer.

Hartelijke groeten en mooie, fijne feestdagen gewenst!

Kees

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleidt in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.