vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 oktober om 06:37

De Liefste Mama: deelname aan de documentaire

Deelname aan documentaire

Lief leven,

Mijn twee oudste kinderen waren en zijn nog steeds niet echt positief over mijn deelname aan de documentaire NIKKI. Voor hen is het te confronterend. Ze hebben namelijk op geen enkele manier hun eigen psychische problemen verwerkt en zijn ervan overtuigd dat je ervoor kunt kiezen om trauma’s uit het verleden weg te stoppen en er niet meer aan te denken. Ze hopen dat trauma’s op deze manier onbelangrijk worden en geen pijn meer doen. Daarnaast zijn ze ervan overtuigd dat ik mezelf naar beneden haal met deze documentaire. Ik vind het daarom erg ingewikkeld om trots op de film en mezelf te zijn. Mijn oudste dochter en ik hebben hier ernstige ruzies over. Mijn zoon besteedt er geen woord aan, wat het soms extra ongemakkelijk maakt. Mijn twee jongste en oudste kinderen begrijpen elkaar totaal niet en dat zorgt dus nog wel eens voor ruzies en meningsverschillen. Daarnaast accepteren de oudsten mij ook niet in de moederrol. Daardoor moet ik steeds tussen iedereen door manoeuvreren, zodat ze elkaar een beetje respecteren en ontzien. 

Mijn oudste kinderen hebben er geen idee van hoeveel ik hiermee zit. Daarnaast weerhoudt het mij ervan om me te uiten of gedragen zoals ik wil. Deze documentaire heb ik ook voor hen gemaakt: zij behoren ook tot de KOPP/KOV*-groep. Ze willen hier echter niet van weten uit angst voor hulpverleners, want zij hebben zulke slechte ervaringen gehad – zoals onder meer uithuisplaatsing – dat ze niks meer met hen te maken willen hebben. Ik had gehoopt dat de film NIKKI hen tot inkeer zou brengen en hen zou stimuleren om hulp te vragen. Ik vind het belangrijk dat zij hun trauma’s gaan verwerken, zodat ze verder kunnen met hun leven. Ik had het blijkbaar verkeerd. Ze zijn er kennelijk nog niet aan toe.

*KOPP’ staat voor ‘Kinderen van Ouders met Psychische Problemen’; KOV staat voor Kinderen van Ouders met Verslavingsproblemen.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.