vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

22 november om 06:34

De Liefste Mama: een goed weerzien

Een goed weerzien

Lief leven,

Vandaag kwam een vriendin van vroeger, die ik al veertig jaar ken, op visite. Het gekke is dat het niet uitmaakt dat je elkaar weinig spreekt. Als de vriendschap goed zit, heb je een connectie die niet tijdsgebonden is: het is alsof je elkaar gisteren nog gezien hebt. Dat is fijn en leuk. Drie jaar geleden spraken we elkaar toe: “Dit moeten we vaker doen!” Ook vandaag kwamen we tot dezelfde conclusie. 

Na het leuke bezoek liet ik de hond nog even uit. Heel koud was het niet, maar als de frisse wind over je gezicht blaast, lijkt het alsof gedachten overwaaien. Hiermee bedoel ik zelfdestructieve gedachten die tot zelfsabotage lijden. Als ik uitgewaaid ben, voelt het alsof er ruimte is vrijgemaakt om beslissingen te nemen. Wandelen werkt bevrijdend, en dat is heerlijk. 

Alhoewel ik kan terugblikken op een fijne dag, realiseer ik me al gauw – op het moment dat ik de aardappelen aan het schillen ben – dat ik word overgenomen door negatieve gedachten. Niet altijd ben ik me hiervan bewust omdat deze gedachten voortkomen uit diepgewortelde overtuigingen. Zodra ik door heb wat er aan de hand is, draai ik de kraan open en plens ik koud water in mijn gezicht. Ik adem in, houd deze lang vast en blaas diep uit. Door een schrikreactie op te wekken, hoop ik te kunnen ontsnappen aan mijn gedachtenpatroon. 

Soms moet ik om mezelf lachen: wat heb je je nou weer aangeleerd om om te gaan met nare gedachten? Het lijkt wel een Dubbelfris-reclame, waarbij op de ene schouder Miep zit en op de andere Beppie, die continu met elkaar praten via mijn oren. En soms geloof ik álles wat ze zeggen. 

Ik dwaal af. Op dit moment wil ik alleen maar terugblikken op een mooie dag. De rest laat ik voor wat het is.

Maris, het was leuk om je te zien.

Karin is de moeder van Nikki. Ze schrijft openhartig over haar psychische problemen en zorgen als moeder. In de vorm van een blog biedt De liefste mama een intrigerend portret van een vrouw die een moeilijk leven achter de rug heeft, en een hoopvolle toekomst voor zich ziet. Alle blogs lezen? Klik hier


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.