vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

15 februari om 17:04

De liefste mama: I love Life

Contact met een vriendin van vroeger

Lief leven, 

Ik heb weer contact met een vriendin van vroeger en ik ben daar zo blij mee en dankbaar voor. We kennen elkaar sinds de basisschool en eigenlijk voelde haar familie als een tweede huis voor mij. Haar ouders waren lieve warme mensen bij wie ik me altijd thuis voelde. Vroeger lustte ik bijna niets en bij deze mensen heb ik geleerd eten te waarderen en hoe het voelt als je ergens welkom bent. 

Ik heb zoals jullie inmiddels weten een nogal idioot en heftig leven geleefd en daardoor hebben heel wat mensen afstand van me genomen. En mijn vriendin Marianne was daar één van. Misschien was het ergens goed voor, want het blijkt dat we allebei een grote groei en ontwikkeling hebben doorgemaakt. En gelukkig begrijpen we elkaar nog steeds en hebben we aan weinig woorden genoeg. Bijzonder eigenlijk, want we hebben 15 jaar nauwelijks contact gehad en dat zou toch tot een grote afstand hebben moeten leiden. 

Op een gegeven moment hoorde ik dat na haar moeder ook haar vader was overleden en toen besloot ik contact met haar te zoeken. Haar ouders hebben zoveel voor mij betekend – en dat ervaar ik niet zomaar als vanzelfsprekend – dat wilde ik haar laten weten. Ook wilde ik haar vertellen dat ik – ondanks de grote afstand tussen ons – me betrokken voelde bij haar en haar ouders.

Enfin, mijn berichtje heeft geleid tot serieus contact. We spreken elkaar nu op regelmatige basis. En jeetje, wat heb ik haar gemist! Toevallig zei ze hetzelfde tegen mij: “Ik ben zo blij dat we elkaar weer spreken, want ik heb je zo gemist…” Tja, ik heb mezelf de afgelopen jaren ook gemist en ben dankbaar dat mijn harde werken aan mezelf ertoe heeft geleid dat ik deze stap om met haar contact op te nemen, gezet heb. Je hebt gewoon vrienden nodig in je leven, mensen die je kennen en begrijpen… met wie je kan lachen, maar ook serieus kan zijn… Met wie je eerlijk en onbeschaamd kan praten, omdat dat oké is. Omdat ze begrijpen dat je soms door schade en schande wijzer wordt en dat je door je fouten dingen leert.

Ik heb je zo gemist, Marianne, en ben heel blij dat we weer goede vrienden zijn. Niemand gaat dit zonder meer afpakken of verkloten, want ik heb onze vriendschap zo gemist… Voor veel mensen is het hebben van vrienden vanzelfsprekend, maar dat is het niet… En soms moet je even met je neus op de feiten worden gedrukt. Dan weet je weer waar je voor strijdt en waar je het allemaal voor doet.

Ik heb mijn kids… Ik heb een vriendje… En ik heb een vriendin… I love life

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.