vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

13 oktober om 06:44

De liefste mama: mijn eigen realiteit

Mijn eigen realiteit

Lief leven,

Men heeft het maar druk met het vele nadenken. En gedachten kunnen maar al te gevaarlijk zijn. Het is namelijk zo dat men geneigd is hetgeen te geloven wat men zelf heeft bedacht. Ik betrap mezelf er wel eens op dat een gedachte in mijn hoofd een eigen leven gaat leiden en ik er uiteindelijk van overtuigd raak. Vervolgens neem ik het voor waarheid aan, terwijl het niet strookt met de werkelijkheid.

Ik denk ook dat dat weer komt omdat ik nogal een eenzaam bestaan leid en niet vaak genoeg praat met mensen die mij een reality-check geven. Toegegeven: ik ben niet altijd vatbaar voor een gesprek en neem niet zomaar alles van anderen aan. 

De afgelopen vijftien jaar heb ik over het algemeen alleen gepraat over wat er echt in me omging, met gediplomeerde mensen die er speciaal voor geleerd hebben om tussen de regels door te lezen en te luisteren naar wat ik écht zeg. Soms ben ik iets aan het vertellen en heb ik van het ene op het andere moment een ‘brainfreeze’ en ben ik totaal kwijt wat ik aan het vertellen was. En dat is best raar voor de ander, en ook voor mezelf. Dan schaam ik me en het weerhoudt me ervan om te gaan werken, omdat ik hiervoor contact met anderen moet aangaan. Dan zou ik via sociaal werk of met een doelgroep moeten werken, maar daar heb ik weer geen aansluiting mee. 

Ik weet dat ik slim ben en algemeen goed ben ontwikkeld. Helaas heb ik een emotieregulatie probleem, waardoor communiceren soms gewoon heel moeilijk is.  Ik heb dus moeite om me te uiten. Voor de ander is het dan weer lastig om mij te begrijpen. De mensen die me wel begrijpen en met mij kunnen omgaan zijn op één hand te tellen. En dan weten ze nog niet de helft van mij, omdat ik totaal niet weet hoe ik datgene wat er zich in mij afspeelt, duidelijk kan maken zonder dat zij er een oordeel aan verbinden. Want dat is waar ik bang voor ben.

If only I could.

Karin is de moeder van Nikki. Ze schrijft openhartig over haar psychische problemen en zorgen als moeder voor haar kinderen. In de vorm van een blog biedt De liefste mama een intrigerend portret van een vrouw die een moeilijk leven achter de rug heeft, en een mooi leven voor zich ziet. Alle blogs lezen? Klik hier.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.