vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

14 januari om 09:00

De liefste mama: Onbestendig gevoel

"Moet ik iets doen waar ik niet achter sta? Of moet ik trouw aan mezelf en dus eenzaam blijven?"

Ik zit zo vol met emoties… Ik kan er zelf soms geen touw aan vastknopen.

Dat veroorzaakt natuurlijk mijn explosieve reacties op van alles. Explosief, als in van helemaal over de zeik gaan tot aan helemaal niets voelen. En dat zorgt ervoor dat ik soms ook niet weet wat ik nou met mezelf aan moet.

Ik vraag me daarnaast de hele tijd af wat er nou onder de oppervlakte ligt, waardoor ik continu zo getriggerd wordt. Er zijn wel wat dingetjes die me bezighouden, maar er steekt één ding met kop en schouders bovenuit en dat is de coronasituatie. Ik heb een onbestendig gevoel over de toekomst. Dat komt vast doordat onduidelijk is hoe de wereld eruit gaat zien en wat straks als normaal wordt gezien. Ik ben echt geen wappie en heb mijn kinderen netjes laten inenten, maar drie tot vier prikken binnen een jaar voor bescherming tegen een muterend virus gaat me te ver, eerlijk gezegd. Alles in mij roept: dat kan niet gezond zijn.

Enfin, het resultaat is dus dat ik nu bij de groep hoor die uitgesloten wordt, omdat ik een andere visie heb. En al die mensen met die vaccinatieprikjes zijn net zo min beschermd tegen de nieuwe coronavariant als ik. Maar toch wordt me aangepraat dat ik geen rekening houd met anderen..

En dat ik niet geholpen moet worden als ik ziek word.

Ik ben bang hiervan… Moet ik iets doen waar ik niet achter sta? Of moet ik trouw aan mezelf en dus eenzaam blijven?

Mijn kids hebben corona gehad en zijn gevaccineerd. Ik doe thuistests, doe mijn mondkapje op en hou keurig afstand. Ik doe alles om verantwoordelijk te zijn, maar ik wil geen prikjes die toch niet helpen. Omdat ze, net als bij de griepprik, achter de feiten aanlopen.

Ik voel me geïntimideerd en ben bang om straks achter een hek te moeten wonen, omdat ik een gevaar voor de samenleving zou zijn. Ik voel me hier zo opgejaagd door en angstig over, dat alles wat daarnaast nog in mijn leven gebeurt teveel is en me triggert, met als gevolg explosieve emoties.


Wat moet ik hier nou mee??? Het verwart me zo…

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.