vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

19 oktober om 06:10

De Liefste Mama: zenuwachtig voor reacties op documentaire 

Spanning voor reacties uit publiek

Lief leven,

Ik was van tevoren zo zenuwachtig voor de reacties op ‘onze’ documentaire NIKKI, een film over mijn dochter Nikki. De zenuwen waren achteraf nergens voor nodig, blijkt maar weer. Ik ben blij dat de film zo goed ontvangen is en ik hoop zo dat mijn doel behaald wordt, namelijk dat mensen gestimuleerd worden om zelf ook open voor hun psychische problemen te gaan praten. Want dan kan ik op dit avontuur terugkijken met het gevoel dat alles ergens voor is geweest en ik vrede vind, met mezelf en in mezelf. Ik heb gemerkt dat complimenten ontvangen me iets is wat me vreemd is. Ik weet totaal niet weet hoe ik daarmee moet omgaan. Ik vind het  makkelijker om ze niet binnen te laten. Ingewikkeld hè? Ja, dat vind ik ook. Als je tegen me zegt dat ik stink, neem ik dat zomaar aan. Maar als je me laat weten dat ik een leuk kapsel heb, denk ik: ja, ‘t zal wel. 

Anyway, ik vind het dus geweldig om al die positieve reacties op de film te zien, maar het vreemde is dat ze niet bij me binnenkomen. Ik voel ze niet. Ik vraag me af hoe dat komt. In eerste instantie komt er meteen een negatieve gedachte bij me op. die ontaardt in een een cirkeltje van gedachten en reflecties over mezelf en gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan. Vervolgens moet ik daar van mezelf  antwoorden op bedenken. En alles binnen een zo kort mogelijke tijd. En daarnaast heb ik die eeuwige drang om voor vol aangezien te worden. Anderen zien en weten vaak niet wat er binnen in mij allemaal gebeurt. Soms is het echt ingewikkeld en druk in mijn interne wereld, waardoor ik last heb van kortsluiting op zulke momenten. Ignorance is bliss, toch?

Karin is de moeder van Nikki. Ze schrijft openhartig over haar psychische problemen en zorgen als moeder voor haar kinderen. In de vorm van een blog biedt De liefste mama een intrigerend portret van een vrouw die een moeilijk leven achter de rug heeft, en een mooi leven voor zich ziet. Alle blogs lezen? Klik hier.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.