vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

6 april om 15:00

De liefste mama: Zoekende

'Sinds de EMDR is er leegte en ik weet niet hoe ik die vul of waar de verbinding zit met mezelf. Ik sta stil...'

Zoekende… hele dagen ben ik zoekende naar… ik weet eigenlijk zelf ook niet goed wat ik zoek. In mezelf zoek ik iets. Een gevoel van richting. Maar ik heb geen idee welke richting. Ik ontplof soms van de ideen maar stagneer in de uitvoering. Is dat angst, of een gebrek aan overtuiging dat ik iets kan? Ik zie mezelf niet als volwaardig persoon. Ik heb altijd last van het feit dat ik niet eens weet wie ik ben. Ik weet wel wat ik ben, maar niet wie ik ben.

Sinds de EMDR is er leegte en ik weet niet hoe ik die vul of waar de verbinding zit met mezelf. Ik heb niet dat gevoel dat ik leiding heb en als ik dat wel heb sla ik dicht omdat ik totaal niet weet welke kant ik daar mee op moet. Ik sta stil…

En dat wil ik helemaal niet, ik wil iets doen met alles wat ik geleerd heb over mezelf. En nu voel ik me weer eens ongehoord of ongezien. Zoekende naar de externe motivatie. Maar daar gaat ’t ook weer mis, omdat ik dan verdwijn in iets waar ik me tegen verzet omdat ik dan denk dat ik doe wat een ander wil.

Hoe kan ’t toch dat ik zo’n worsteling heb dagelijks met mezelf. Dat ik mezelf negeer en niet eens kijk als ik mascara opdoe. Wanneer bereik ik dat punt dat ik vrede met mezelf kan sluiten?

Waarom is ’t toch zo dat wanneer men mij complimenteert of bewondering heeft voor de manier waarop ik regie heb terug gekregen en verdiend over mezelf en m’n leven, dat ik dat niet voel? En waarom zoek ik dat altijd bij de mensen die het me niet gaan geven. Ik ben zo moe van mezelf soms. Ik vind ’t makkelijker om in anonimiteit te zijn. Ik voel mezelf altijd teveel of ongewenst. Dat gevoel is een killer, dat laat me dingen doen waar ik altijd spijt van krijg. Dat gevoel trekt me naar beneden en daarvandaan negeer ik dan weer mezelf en mijn behoeftes.

Dat gaat over grote en kleine dingen, over een lekker bakkie cappuccino tot aan dat ik mezelf opleg om te gaan werken. Ik ben altijd in strijd met mezelf en mn omgeving. Kan iemand me vertellen hoe je vrede sluit met jezelf, en hoe je dan in de spiegel kan kijken en werkelijk ziet wie daar staat?
❤️


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.