vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

6 juli om 23:36

De liefste mama

Ik ben Karin, 49 jaar en moeder van Luna, Jack, Matthew en Nikki.


24 september 2019

Lief leven,

Ik zal mezelf even fatsoenlijk voorstellen. Ik ben Karin, 49 jaar en moeder van Luna, Jack, Matthew en Nikki. Op mijn 27e ben ik gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis omdat ik erg depressief en suïcidaal was.

Ik ben al vrij jong in de zorg beland en aan de medicijnen gegaan. Valium was toen de normaalste zaak van de wereld. Aangezien het niet hielp en ik niet uit mijn depressieve gevoelens kwam, is er na nader onderzoek Borderline persoonlijkheidsstoornis geconstateerd. Daarnaast werden ook PTSS, hechtingsproblematiek en depressie vastgesteld. Na de geboorte van m’n eerste kind ben ik in een postnatale depressie beland. Eigenlijk had niemand dat door. Vooral ik zelf niet.

Ik ben wel – omdat ik al jaren depressief was en valium en xanax slikte – op advies aan de antidepressiva gegaan. In eerste instantie hielp dat wel. Maar ja, als je je niet bewust bent van de triggers die dit alles veroorzaken, dan kun je ook je problemen niet oplossen. En ga je dus overdoseren omdat het rotgevoel niet weggaat.

Verdoving en afleiding
Ik ben mijn verdoving en afleiding gaan zoeken in misbruik, middelen en slechte relaties. Dit heeft grote gevolgen gehad voor mijzelf, maar ook voor mijn kinderen. Een daarvan was dat mijn oudste twee kinderen niet meer bij mij konden wonen. Toen ik bij de geboorte van de jongste besefte dat ik echt een ‘slechte’ moeder was, heb ik besloten dat het anders moest.

Hoe anders, dat wist ik niet. Ik wist wel dat het foute boel was en ik me in een situatie bevond waarin je je kinderen kwijt raakt. Ik ben ergens in 2007 begonnen met de weg terug te zoeken en vinden.

Afscheid verleden
Nu is het 2019 en heb ik eindelijk het gevoel dat ik ergens ben gekomen. Het is tijd om afscheid te nemen van het verleden; het is voorbij en niet langer van toepassing, maar wel van invloed. En daar wil ik dus vanaf. De invloed van het verleden, de angst, de pijn, de herinneringen.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een bewezen effectieve manier, dus ik ga het proberen. 68 uur in 8 dagen, afgewisseld met PMT (Psychomotorische therapie) en beweging.

Stress slaat zich op in het lichaam, dus ook lichamelijk valt er wat werk te doen. Ik leef in een stand van continue spanning. Soms heb ik er gewoon spierpijn van. Ik wil dus graag leren om ontspannen om te gaan met de met alles gepaarde heftigheid. Ik slaap vaak slecht en heb veel herbelevingen en nachtmerries.

Ik ben altijd in gevaar. Dodelijk vermoeiend is dat. Mijn doel is te kunnen ontspannen zonder pillen, joint of whatever. Om niet meer opgejaagd te worden door het verleden. Ik wil weer kunnen lachen vanuit mijn buik en opnieuw leren om mensen te vertrouwen.

Karin

Karin is de moeder van Nikki. Ze schrijft openhartig over haar psychische problemen en zorgen als moeder voor haar kinderen. In de vorm van een blog biedt De liefste mama een intrigerend portret van een vrouw die een moeilijk leven achter de rug heeft, en een mooi leven voor zich ziet. Alle blogs lezen? Klik hier.

Herken je de problemen die Karin beschrijft? Of wil je meer weten? Kijk dan hier:

1. Bij Stichting MIND kun je terecht voor uitgebreide informatie over borderline persoonlijkheidsstoornis. Ook kun je hier in contact komen met hulpverleners en gelijkgestemden via de MIND Connect App.
Stichting MIND heeft ook een afdeling omtrent depressie: MIND Blue.

2.PsyQ biedt een hoop waardevolle informatie over persoonlijkheidsstoornissen. Denk je dat jouw klachten verband houden met een persoonlijkheidsstoornis? Dan kun je hier ook een online test afnemen.

3. Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. Meer weten? Vereniging EMDR Nederland is een uitgebreid platform dat informatie biedt over EMDR, het herkennen van een heftige ervaring, en deelt ervaringen van deskundigen. Ook via de GGZ kunt u een gratis informatiepakket aanvragen.

4. De kinderen van Karin, waaronder Nikki, zijn Kinderen van Ouders met Psychische Problemen en/of Kinderen van Ouders met Verslavingsproblematiek, kort gezegd KOPP/KOV. Het Trimbos Instituut zet zich in voor deze kinderen, die een grote kans hebben (rond de 60%) om op den duur dezelfde symptomen te ontwikkelen .

De productie van NIKKI is volop aan de gang, maar we zijn er nog niet! Wilt u een handje helpen?

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.