vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

21 september om 09:01

Najaarsliefhebberijen

Brieven van Kees

Zaterdag 19 september

Beste Monique,

De afgelopen twee, drie weken verliepen bijzonder gunstig, zo niet, voortreffelijk.  Het weer zat zoal mee. Het was helemaal het weertype zoals ik het na een lange zomer, graag  meemaak in de vroege herfst. Koude nachten, wisselende bewolking, nu en dan regen, maar ook droge perioden. Overdag niet te warm. Het is eerder zelfs fris te noemen. Kortom, het zat helemaal snor. Alle aanleiding om met een blij gevoel aan de slag te gaan met mijn najaarsliefhebberijen waar ik elk jaar zoveel plezier aan beleef.

“Nog vóórdat september was begonnen, bakte ik de eerste appeltaart”

Nog vóórdat september was begonnen, bakte ik de eerste appeltaart. In de winkel lagen, veel eerder dan in andere jaren, de eerste Elstars. De Elstar beschouw ik als de lekkerste appel voor een heerlijke taart. En geslaagd was de eerste appeltaart van dit jaar!

De smaak mocht er helemaal wezen!

Dit is een veelbelovend begin van een serie verrukkelijke appeltaarten in het komende winterhalfjaar, die ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen ga bakken.

 

“Bijna elke middag maak ik een fraaie tocht met één van mijn aloude, maar favoriete locomotieven en wagens”

Ook de modeltrein staat sinds twee weken niet meer stil. Bijna elke middag maak ik een fraaie tocht met één van mijn aloude, maar favoriete locomotieven en wagens. Vorig jaar sloeg ik de trein maar eens over, omdat 2019 een zwaar jaar is geweest en ik niet lekker in mijn vel zat. Vooral september vorig jaar kreeg ik het emotioneel zwaar te verduren. Nu lijkt er meer rust in de tent te zijn.

 

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

Buiten de liefhebberijen om gaat het tekenen gewoon door. Ik heb nog een aantal pittige, maar boeiende opdrachten in de wachtrij staan. Op dit moment werk ik aan een opdracht voor iemand die niet ver van mijn woonomgeving woont.

Het betreft een mooie historische woning in Zwitserse chalet-bouwstijl uit de 19e eeuw. Het is niet makkelijk om al dat houtsnijwerk te tekenen, maar tot nu toe verloopt het tekenproces voorspoedig. Ook het metselwerk vraagt al mijn aandacht en concentratie.

Naar verwachting zal ik de tekening over anderhalve week af krijgen. We zullen zien.
Hartelijke groeten,
Kees
Autisme Digitaal
Herken je jezelf in de trekjes van Kees? Of je kind? Of wil je gewoon meer weten over autisme? Op het platform van Autisme Digitaal geven ze je een kijkje in de levens van verschillende mensen met autisme. En wel door de blik van deze mensen zelf. Dit om meer inleving en begrip voor mensen met autisme te creëren.

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken