vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 mei om 11:55

De nieuwe tekening is eindelijk voltooid!

Zaterdag 9 november 2019

Beste Monique,
Gisteren was het zover. Het lukte me de laatste hand aan de tekening te leggen. Met grote vreugde, want het resultaat vind ik bijzonder geslaagd te noemen.

Ik heb er ook zo hard aan gewerkt en niet altijd met plezier, omdat ik vaak hele stukken heb moeten overdoen, omdat de kleur net niet met het fotovoorbeeld correspondeerde. Bovendien moest ik dikwijls heel minutieus tekenen en schilderen.

Tekenen is als ‘eten wat de pot schaft’
Al zijn de bouwwerken op de afbeelding niet direct spannend van vorm, ik heb er maar het beste van gemaakt. Soms is het uitwerken van tekenopdrachten als ‘eten wat de pot schaft.’
Opdrachten zijn van harte welkom, maar soms moet je je wel tevreden stellen met wat de mensen te bieden hebben en vooral met wat ze getekend willen zien. Je moet je dan zoveel mogelijk schikken naar de afbeelding van de realiteit en met wat er allemaal op de foto staat.
Door geparkeerde fietsen, lantaarnpalen en zelfs minuscule mensfiguurtjes op papier te zetten met licht-donker-effecten, is de afbeelding gaan leven. Het vele groen links, de donker-bruinrode uitbouw van een kerk met daartegen het hagelwitte huis van de Utrechtse AIESEC-Summerschool uit 1660 zorgen voor een kleurrijk geheel.

Inmiddels heb ik een foto van de tekening gemaakt en mijn klant op de hoogte gebracht omtrent de voltooiing van het werk. Gelukkig vond zij de tekening schitterend. Voor zover ik haar reactie goed heb kunnen begrepen, mag ik de tekening op Facebook plaatsen.

Geniet ervan!

Hartelijke groeten,

Kees

 

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleidt in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.