vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 augustus om 16:02

De pijnlijke nauwkeurigheid van grachtenpanden

Vrijdag 21 oktober 2016

Beste Monique,

Drie dagen geleden is het mij weer gelukt een groot tekenwerkstuk af te krijgen voor een opdracht. Het betreft een Amsterdams ‘grachtgezicht’: de Reguliersgracht.

Mijn klant die in één van de huizen woont, had mij anderhalf jaar geleden deze opdracht gegeven. Maar door omstandigheden kwam ik er alsmaar niet aan toe af te reizen naar Amsterdam om ter plekke het huis op de gevoelige plaat vast te leggen. Op 20 september jongstleden was het zover en vier dagen later begon ik te tekenen.Pijnlijke nauwkeurigheid
Deze klus was een enorme inspanning. Ik heb me tussen 24 september en 18 oktober intensief moeten concentreren om ieder detail zo waarheidsgetrouw mogelijk uit te werken. En details, dat waren er nogal wat. Metselwerk met bakstenen, gevelornamenten en vensters met zeer dunne raamkozijnen. Precisiewerk. Pijnlijke nauwkeurigheid.

Mijn ogen voelden na afloop heus vermoeid. Ik heb besloten het een tijdje rustiger aan te doen. Anders gaan mijn ogen achteruit en dat heb ik liever niet in het vooruitzicht.

Fotoalbum 
In plaats van tekenen stel ik de komende dagen een fotoalbum samen. Ik plak er de foto-afdrukken in die ik tijdens de rondvaart door de Grachtengordel heb gemaakt. Het is een leuk en knus werk bovendien!

Toen ik mijn klant mailde dat de tekening klaar was en er een foto van meezond, kreeg ik spoedig een reactie. Hij bleek opgetogen te zijn toen hij het werk had gezien. Ik citeer zijn eerste reactie: “Werkelijk: FANTASTISCH!! Prachtig is het geworden!”

Om indruk te krijgen van het tekenwerk dat ik de afgelopen maand heb verricht, zet ik een foto ervan online.

Veel kijkplezier!

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.