vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

19 juni om 10:56

De sprookjeswereld die winter heet

De Velpse natuur is bedekt met een pak sneeuw, en Kees kan zijn geluk niet op.

Donderdag 31 januari 2019

Beste Monique,

Deze 31ste januari van 2019 gaat de Velpse weergeschiedenisboeken in als een van de mooiste winterdagen die er in de afgelopen decennia zijn geweest. Wat een verbijsterende pracht buiten! Onovertroffen schoonheid die de sneeuw van gisteravond en afgelopen nacht heeft gebracht. We moeten terug naar 2010 toen er een soortgelijke situatie voorkwam.

Voor mij reden temeer om de Facebook-lezers weer een aantal unieke foto’s te laten zien die ik tijdens mijn middagwandeling heb gemaakt.

Mijn route liep over de naburige Pinkenberg richting Rozendaal. Het bosgebied op en rondom de Pinkenberg is zoal in alle seizoenen een aantrekkelijke wandelzone. Het ligt ingeklemd tussen Beekhuizen en Rozendaal; om precies te zijn tussen de Beekhuizenseweg, Kluizenaarsweg en aan de zuidwestzijde de Pinkenbergseweg.

Ik wandelde in totaal meer dan drie kwartier en gaf mijn ogen de kost. Ik genoot volop van de mooiste winterlandschappen die de natuur te bieden heeft. Een geheide sprookjeswereld.

Het viel me op dat niet op alle plekken sneeuw lag. Ik kwam paden en wegen tegen die vrijwel sneeuwvrij waren. Ook een aantal boomtoppen was niet altijd even rijk voorzien van een witte tooi. Maar andere stukken en eigenlijk het overgrote deel dat ik bewandelde, kenden een rijke deken.

De gehele dag bleef de temperatuur op 0 graden Celsius steken, waardoor de sneeuwpracht bleef liggen. Ik juich deze vorst bijzonder toe, want als het vandaag overdag een beetje was gaan dooien, had ik lang niet zo’n fraai feeëriek sneeuwlandschap kunnen ontwaren.

Heb jij ook zo genoten, Monique?

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.