vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

22 juni om 16:20

De treinen denderen weer

Na anderhalf jaar stilte op de rails haalt Kees zijn treinen weer tevoorschijn.

Zaterdag 29 september 2018

Beste Monique,

Vandaag is de herfst voor mij echt begonnen. Voor het eerst in dit jaar heb ik weer met de modeltrein gereden. Wat is dat lang geleden! Ik geloof dat ik mijn laatste rit begin februari 2017 maakte.

Doordat het in die maand plotseling zacht voorjaarsweer werd en ik het snelle langer worden van de dagen drastisch begon op te merken, bleef er van het miniatuurspoorweg-plezier weinig meer over.

De lentekriebels kregen de overhand en een dag later ruimde ik alles op. Weg trein.

Meer dan anderhalf jaar lang stilte volgde er. Het najaar van 2017 tot de winter van 2018 bleef zonder trein-plezier. Maar nu is de vreugde van deze voor mij zo verrukkelijke hobby helemaal terug!

De eerste volwaardige treinrit van 2018 ging van Brussel naar Parijs. Tijdens ruim anderhalf uur feilloos rijplezier genoot ik ervan hoe locomotief en wagens weer op het spoor blonken. Op de lange trajecten flitsten deze met een duizelingwekkende vaart van 200 kilometer per uur voorbij.

Ik rij met de Eurocity ‘Rubens’. Deze vind ik nog mooier en eleganter dan het modernste ‘spul’ dat naar mijn smaak net iets te futuristisch overkomt. In de huidige hogesnelheidstreinen herken ik de klassieke trein niet meer, zoals ik die vroeger heb gekend en bewonderd vanaf het moment dat ik in mijn prille levensjaren gefascineerd raakte door alles wat met de spoorwegen te maken had.

Ik kan het komend winterhalfjaar oneindig variëren met de treinen uit mijn verzameling. Ik rijd zowel met treinen van de Nederlandse Spoorwegen als met die van buitenlandse spoorwegfirma’s. Er is zoveel keuze!

Kortom, het is een heerlijke vrijetijdsbesteding met iedere dag een andere locomotief/wagencombinatie.
Op de andere uren van de dag ben ik aan het tekenen.

Zo maak ik de dagen toch nog goed vol en op positieve wijze.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.