vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

12 mei om 13:04

De tweede tekening van het jaar

Vrijdag 21 februari 2020

Beste Monique,

Toen het verschrikkelijke weekeinde eenmaal achter de rug lag, lukte het me om vanaf maandagochtend ‘vol gas’ te gaan tekenen. Het werk vorderde in een rap tempo.

Vandaag kreeg ik het af. Voltooid! Ik vind dat ik mag spreken van een bijzonder geslaagd resultaat, dat tot grote voldoening leidt. Ik heb besloten van de tekening een tweetal duplicaten te laten maken voor mijn album.

De omstandigheden lijken nu wat rustiger te zijn waardoor prettig werken weer mogelijk is geworden.

Twee-onder-een-kapwoning uit 1907
Dan volgt nu de omschrijving van het huis dat ik heb getekend. Het betreft een twee-onder-een-kapwoning uit 1907 die is gebouwd in een mengstijl van neorenaissance en art-nouveau. Ik zie er ook iets van een ‘chalet-stijl’ in terug, vanwege de twee gevels die naast elkaar zijn gebouwd en die iets weg hebben van een Zwitsers chalet.

Zelf vind ik deze twee-onder-een-kapwoning een prachtig voorbeeld van begin twintigste-eeuwse architectuur. De verschillende kleuren, baksteen en pleisterwerk zorgen ervoor dat het huis fraai tot uitdrukking komt. De ranke houten lijsten, dakkapellen en de twee gevels dragen daaraan bij. Kortom, al met al heeft het geheel een harmonisch en kleurrijk uiterlijk.

De volgende opdracht bestaat uit een mooi huis dat aan het einde van de negentiende eeuw is gebouwd. Wanneer ik daar aan ga beginnen, weet ik nog niet. Ik merk het wel als ik er aan toe ben.

Hartelijke groeten,

Kees

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleidt in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.