vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

26 augustus om 11:50

Ook artistiek aangelegd? Neem dan een kijkje bij De UNIT Academie

Ben je net als Kees artistiek aangelegd? Neem dan eens een kijkje bij de UNIT Academie!

Wie zijn wij?
Het UNIT Atelier en de UNIT Winkel zijn initiatieven van Stichting UNIT Academie. Het UNIT Atelier in Nijmegen richt zich op artistiek getalenteerde personen vanaf 21 jaar met een stoornis in het autismespectrum of aanverwante problematiek.
Alle deelnemers hebben een normale of bovengemiddelde intelligentie. Op het atelier kunnen zij zich niet alleen kunstzinnig verder ontwikkelen, maar tegelijkertijd sociaal-communicatief groeien en zich oriënteren en voorbereiden op een volwaardige plek in de samenleving, in de vorm van een gewaardeerde plek op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding, in welke richting dan ook.
Het team van medewerkers, allen HBO geschoold,  bestaat uit kunstenaars, vormgevers en persoonlijk begeleiders.

Deelnemers kunnen bij ons werken in opdracht, les krijgen, samenwerken, objecten maken voor de UNIT Winkel, fotograferen, tekenen, schilderen, animeren, grafisch vormgeven, 3D modelleren, 3D printen, lasersnijden. Kunstenaars en vormgevers zijn parttime aanwezig op het atelier die kunnen helpen bij het maken van beeldend werk.
De individuele begeleiding is gericht op vergroting van zelfredzaamheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in het dagelijks leven.

Hoe meld ik me aan?
Stuur een mailtje naar info@unitacademie.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst. In dit gesprek willen we ook graag beeldend werk van je zien (dit kan ook digitaal). Onder beeldend werk verstaan wij niet alleen werk dat af is maar ook schetsen e.d.

Tijdens dit gesprek proberen wij in te schatten of je past binnen de groep en of wij mogelijkheden zien dat jij in de toekomst eventueel een stap kunt maken richting (vrijwilligers)werk of beroepsonderwijs. Ook is het een voorwaarde dat jij kwaliteiten en interesses hebt op het gebied van beeldende kunst en vormgeving.

Resultaten
Stichting UNIT Academie bestaat inmiddels 12.5 jaar en heeft daarom een overzichtstentoonstelling in het Valkhofmuseum te Nijmegen van 10 februari 2020 tot en met 27 juli 2020.  Wij zijn er supertrots op dat Marlene Dumas zich aan ons verbonden heeft en de tentoonstelling in het Valkhofmuseum geopend heeft.

In de afgelopen jaren van het bestaan van de UNIT Academie is gebleken dat 60% weer een stap voorwaarts maakt waarvan een groot gedeelte naar het MBO, HBO en de Universiteit. Inmiddels hebben al 32 deelnemers succesvol een diploma gehaald in deze soorten van onderwijs.
Degenen die op de arbeidsmarkt komen worden vaak begeleid door een jobcoach. Ook zijn er een aantal deelnemers van het UNIT Atelier actief op de arbeidsmarkt middels vrijwilligerswerk of een werkervaringsplaats. Hierdoor hebben ook zij een stap gezet naar een volwaardige plek in de samenleving.
Voor 30 % van de deelnemers is het niet of nauwelijks haalbaar  om een vervolgstap te zetten richting onderwijs of arbeidsmarkt. Zij blijven als deelnemer aan het UNIT Atelier verbonden en hebben op deze manier een zinvolle dagbesteding en een gestructureerd leven.

Word Vriend van de UNIT

Omdat het UNIT Atelier zonder structurele vergoeding van gemeentes werkt, kan zij uw financiële steun niet missen, om het initiatief en de daarbij behorende activiteiten met een hoge kwaliteit voort te kunnen blijven zetten. Klik hier als u een bijdrage wilt doen!
Meldt u vandaag nog aan als Vriend van de UNIT Academie om de reguliere activiteiten te continueren en bijzondere activiteiten te verwezenlijken. Wij hopen dat u, en vertel het ook verder aan uw vrienden, vriend wil worden van Stichting UNIT Academie.

Schenkingen zijn fiscaal aftrekbaar vanwege de ANBI-status.
ANBI-nummer RSIN 818415332.
Contactpersonen: Paul Kroon en Gemma van Grinsven
+316 175 441 75
info@unitacademie.nl


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.