vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

9 februari om 15:33

De winter is dan toch gekomen!

Zondag 7 februari 2021

De winter is dan toch gekomen!
“Lang gewacht,
stilgezwegen,
nooit gedacht,

toch gekregen!”

 

Beste Monique,

Mijn jarenlang gekoesterde wens is eindelijk in vervulling gegaan! Er is volop sneeuw gevallen en we hebben zelfs te maken met flinke vorst! En dan in een mate die we in de voorgaande jaren niet meer hebben gekend.

In Velp klokte de thermometer -6 graden Celsius terwijl er een ware blizzard over de oostelijke Veluwezoom gierde. Met sneeuw tot aan de knieën zo hoog en her en der kleine sneeuwduinen. Driftsneeuw wervelde van de daken en de bomen. Buiten was het een waar spektakel. Kortom, een situatie die meer in de Verenigde Staten zou thuishoren dan in ons land.

Prachtig Vriesweer
We moeten teruggaan tot 2010 toen er een soortgelijke hoeveelheid sneeuw viel. Of zelfs verder terug: tot 1979. Zouden strenge winters dan toch nog tot de mogelijkheid behoren ondanks de sombere berichten over klimaatverandering en opwarming?
Laten we duimen dat we ons weer vaak kunnen vergapen aan prachtig vriesweer en genieten op het ijs. Ondanks corona. Ik geniet in ieder geval met volle teugen.

Vanochtend had ik geprobeerd een wandeling te maken door het bos, maar dat was stroef lopen, hoor! Desondanks kon ik vanuit mijn woning mijn ogen de kost geven aan de fikse sneeuwval die voor een indrukwekkend klassiek winterlandschap zorgde.


Verrukkelijke koffiepauze
Na de ‘stoeiwandeling’ heb ik een verrukkelijke koffiepauze gehouden met een hazelnoottaartje. Terwijl ik van mijn koffie en taartje genoot, bleef ik naar buiten kijken; getuige het fotootje dat ik bij deze blog heb ingesloten. Daarna ging ik tekenen.
Naar het schijnt, belooft het een echt ouderwets koude winter te gaan worden!
We wachten af en zullen zien. Al met al vond ik deze zondag een bijzondere dag zoals ik eigenlijk nog niet eerder heb meegemaakt.

Hartelijke groeten,

Kees

 

 

Prikkels
Mensen met autisme nemen de wereld anders waar dan ‘normale’ mensen doen. Prikkels en veranderingen komen harder binnen. Zo kan het dat Kees eerder depressieve gevoelens kan krijgen van kleine en grote veranderingen. En dat die gevoelens vrij hard binnenkomen. Waar een ‘normaal’ iemand zich aanpast en zich erover heen zet, kan een persoon met autisme nog erg lang malen en piekeren over hetgeen dat anders is dan gewoonlijk. Maar ook prettige prikkels hebben veel invloed op het gemoed van iemand met autisme, zoals de sneeuw en het vriesweer deze week. Daar kan Kees oprecht heel gelukkig van worden. Verschillende instanties laten zien hoe dat werkt door autisten zelf er iets over te laten vertellen, zoals PASNederland , Autisme Digitaal en Vanuit Autisme Bekeken. Daarbij strijdt Vanuit Autisme Bekeken ook voor het normaliseren en includeren van mensen met autisme in de samenleving.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.