vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

19 juni om 18:04

December betekent vakantie!

Kees geniet van het winnen van de prijs voor beste documentaire van 5 jaar 2Doc

Dinsdag 4 december 2018

Helaas geen beker noch oorkonde.

Beste Monique,

Na bijna twee weken zal men zich vast afvragen: hoe zal het Kees zijn vergaan na de roes van het ontvangen van de prijs voor beste documentaire van 5 jaar 2Doc?

In het algemeen zijn de dagen betrekkelijk rustig verlopen. Ik heb vele, ja vele mails ontvangen en kreeg zelfs een rijke bos bloemen toegestuurd.

Toch is het vreugdegevoel de laatste dagen geleidelijk gaan wegvloeien. Het leven heeft zijn gezapige cyclus hervat. Alles kabbelt gewoon weer verder.

Inmiddels zijn alle bloemen die ik heb gekregen binnen een week tijd gaan verbleken. Aldra raakten zij uitgebloeid. Goed voor een droevige enkele reis richting de groen-afvalcontainer.

Hoewel ik nog hoopte en wachtte op een bewijs van erkenning van de prijs Beste Documentaire, is deze niet gekomen. Jammer. Eigenlijk ook wel vreemd, want als je tot de beste van een bepaalde categorie bent genomineerd, hoort de jury je ook uit iets te reiken. Het hoeft geen enorme gouden beker te zijn of een machtige sculptuur, maar een klein aandenken in de vorm van een gegraveerd steentje met een aardigheidje erop of een gedrukt certificaat dat ik kan ophangen in mijn kamer, dat had best wel gekund, niet toch?

Nu moet ik me tevreden stellen met blijvende fijne gedachten aan de mooie dagen en alle prachtige e-mailreacties die ik uit aller hart heb mogen ontvangen.

Nog steeds komt er zo nu en dan een mooie reactie binnen.

Goed, tot zover hoofdstuk ‘Nadagen Beste Documentaire 2013 – 2018’.

December laat wat meer vrije openingen toe en geeft ruimte tot vrije tijd of anders gezegd: VAKANTIE.

Er breekt nu een rustperiode aan van een maand lang. In deze vier weken zal ik dan ook niet gaan tekenen. Ik merk dat mijn ogen na het uitwerken van de laatste opdracht heus vermoeid zijn. De tekening van het landgoed in Friesland met de zwarte auto ervoor was ook zó moeilijk! De moeilijkste opdracht die ik dit jaar heb gemaakt, maar wellicht ook hét meesterwerk van 2018.

Toch is de vakantie die ik nu houd, anders dan wat de meesten zullen denken. Het is namelijk niet zo dat ik op de eerste beste vakantiedag op het vliegtuig stap en afreis naar een verre bestemming om aan het strand te gaan liggen luieren of ergens een stoel aanschuif op een terrasje langs een esplanade met wuivende palmbomen.

Dat is niets voor mij. Ook reis ik nu niet met anderen mee in een auto om in de bergen te profiteren van diverse wintersportmogelijkheden of om uit logeren te gaan in een huisje in midden- of zuid-Frankrijk. Díe tijd heb ik vroeger gehad. Dat is nu passé.

Het blijft bij knus thuisblijven. Na het feest van Sint-Nicolaas haal ik de kerstboom tevoorschijn en tuig mijn woonruimte op met heerlijke kerstversiering.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.