vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

21 augustus om 14:36

Dikke pakken sneeuw

Winterwandelingen en houthakken; Kees is druk bezig in de winter.

Zondag 15 januari 2017
Sneeuw!

Beste Monique,
Vandaag kon ik mijn hart ophalen. Sneeuw. En wat voor sneeuw. Ik nam het voornemen om ’s ochtends op tijd te gaan wandelen in het zo vertrouwde natuurgebied. Dan was ik er zeker van dat ik te maken kreeg met een mooie zonsopkomst.

Ik koos voor de route met de beste kansen om schitterende sneeuwgezichten te ontwaren bij zonsopgang. Toen ik eenmaal door het bos en op het open gedeelte met heideheuvels en wildgebied wandelde werd ik inderdaad getrakteerd op de fraaiste landschappen. Voor mijn gevoel leek ik me te wanen in een Scandinavisch land met al dat indrukwekkende wit en de bomen elegant gehuld in een stralenkrans van sneeuw. Zo fijn als kant!

Ik had dan ook flink wat foto’s gemaakt. Die wil ik de lezer niet onthouden.

Ik liep in totaal circa vijfenvijftig minuten en kwam thuis met een gevoel van zeer grote voldoening. Om de prachtige afloop te vieren, zette ik extra lekkere koffie en nam een stuk taart dat ik nog had bewaard.

Ik genoot met volle teugen van de koffie en taart. Een unieke zondagochtend!

’s Middags zware arbeid verricht. Zoals men weet, woedde er in de nacht van afgelopen donderdag op vrijdag een ware sneeuwstorm. Er vond een hevige sneeuwjacht plaats die voor enorme schade had gezorgd. In Velp en omgeving knakten bomen om als luciferhoutjes en bij bomen, die nog overeind stonden, braken knotsen van takken af als gevolg van de gigantische sneeuwlast in combinatie met zware windstoten. Zo’n tak lag bij mij op het grasveld. Door een twintig centimeter hoge sneeuwlaag moest ik zien de tak in stukken te krijgen. Gewapend met een grote handzaag en snoeischaar ging ik het gevaarte te lijf. Meer dan een uur ploeterde ik.

Ik slaagde erin de complete afgebroken tak op te ruimen. Doodmoe van dit immense karwei sjouwde ik de laatste resten weg. Uiteindelijk was het grasveld weer vrij en rustte ik flink uit.
Meer mensen waren dit weekeinde aan het ruimen om de paden langs hun huis sneeuwvrij maken of ze waren gevallen boomtakken aan het wegslepen en kleinhakken.

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.