vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 oktober om 21:03

Dringende oproep

Maandag 18 oktober

Beste Monique,

Graag zou ik op Facebook een dringende oproep willen plaatsen. De reden hiervoor is dat ik vandaag van Het Kernteam Belang Beekhuizen een verpletterende nieuwsbrief heb ontvangen over de toekomst van onze woonbuurt.
De vier partijen van de Gemeenteraad Rheden (VVD, CDA,D’66 en GPR Burgerbelangen) hebben na wikken en wegen besloten de toegangswegen naar Nationaal Park Veluwezoom via Rozendaal af te gaan sluiten. Dit zogenaamde ‘amendement’ heeft echter desastreuze gevolgen voor onze woonbuurt. Dat houdt in dat het verkeer naar de Posbank en Zijpenberg in de toekomst in onze buurt gigantisch zal gaan toenemen. Met alle nare gevolgen van dien. Rust, leefbaarheid en veiligheid zullen ernstig in gevaar komen.
Morgenavond, dinsdag 19 oktober 2021, is er om 18.45 uur een protestavond met inspraak. Op het Gemeentehuis in De Steeg.
Ik heb direct gereageerd. Het Kernteam Belang Beekhuizen heeft een protestbrief van mij ontvangen die mee wordt genomen naar het Gemeentehuis. Persoonlijk ondertekend.
Ik heb geschreven:

Van de gemeentelijke partijen betreur ik ten zeerste dat ze dit plan hebben samen gesteld. Ik ben diep en diep geschokt.

Voor mij zou dit een verschrikkelijke ramp betekenen en een aanslag op rust en veiligheid in onze woonbuurt. Tevens maak ik me ernstige zorgen over het welzijn van natuur en milieu.

Ik heb een autistische handicap. Ik ben overgevoelig voor harde geluiden en gemotoriseerd verkeer. Die kunnen mij op drukke dagen vreselijk van streek maken.

Ik heb destijds ervoor gekozen om in Beekhuizen te wonen daar ik hier nog de rust vind die elders bijna niet meer te vinden is.

Indien dit amendement doorgaat, houdt prettig wonen in Beekhuizen resoluut op.

DIT  MAG NOOIT GEBEUREN.

Ik raad de gemeenteraad Rheden en de partijen MET KLEM aan

volstrekt af te zien van dit dwaze plan.

Wij hier in Beekhuizen willen volledige afsluiting van het verkeer naar Zijpenberg en Posbank.

Wij willen absolute rust hebben en totaal verbod op doorgaand gemotoriseerd verkeer.

De enige garantie om de woonbuurt veilig en leefbaar te houden en de prachtige natuur in stand te houden voor de generaties na ons.

Ik hoop dat de vier partijen van de Gemeenteraad Rheden mijn signaal horen.

Tot zover de oproep.
Monique, lukt het je deze brief nog deze avond op Facebook/Doclines te plaatsen?
Het is urgent en Belang Beekhuizen heeft mij op het hart gedrukt dat het schrijven van deze brief voor Facebook wel eens vruchten kan gaan afwerpen voor de protestavond van morgen.
Bij voorbaat dank hiervoor.
Hartelijke groeten
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.