vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 mei om 17:29

Een bezoek vol geschenken

Vrijdag 27 september 2019, Velp

 

Beste Monique,

Vandaag zijn drie bijzonder aardige mensen bij me op bezoek geweest: een man van ongeveer in de veertig en zijn ouders.

Ze kwamen helemaal uit het uiterste westen van ons land om de tekeningen op te halen die ik voor hen gemaakt heb. Het betreft de meest recente opdracht, waarover ik onlangs geschreven heb.

Twee keer hetzelfde huis
Het was een dubbelopgave om twee keer hetzelfde huis te tekenen met één tekening van de voorkant en één van de achterkant. De opdrachtgever wilde hiermee zijn ouders een geschenk geven.
De bedoeling was dat ik de tekeningen persoonlijk aan deze mensen zou overhandigen, terwijl de opdrachtgever tegelijkertijd een foto van het plechtige moment maakte. Dat is gelukt. Er zijn meerdere foto’s genomen. Onder andere heb ik voor de camera geposeerd met aan de ene kant de moeder en aan de andere de vader van mijn klant. Het werd een vrij uitgebreide fotosessie, maar dan wel gemaakt met een dertien-in-een-dozijn smartphone.
Ik duim voor allen dat het resultaat voldoening mag geven.

Voordat ik de tekeningen aan deze mensen gaf, had ik voor iedereen koffie gezet met daarbij een lekker koekje. Daar waren ze zo aan toe! De koffie deed hen veel goed. Merkbaar knapten ze daarvan op na zo’n vermoeiende reis. We raakten snel aan de praat. Gezelligheid vierde hoogtij.

Strijen
Tja, Strijen, een plaats in de Hoekse Waard. Daar bevindt zich het huis dat ik heb getekend. Om een indruk te krijgen van de afstand Hoekse Waard-Velp: het kost tweeëneenhalf uur reistijd, waarbij men is aangewezen op tjokvolle wegen. Eenmaal in Velp aangekomen, ben je na zo’n tocht goed gaar. Koffie komt in dat geval goed van pas.

Zodra de koffie op was, toonde ik de tekeningen. Op dat moment werd ik overstelpt met complimenten. De eerste reactie was: “Kees, wat mooi! Hoe krijg je het voor elkaar! Hoe speel je het allemaal klaar? Jij hebt echt talent, hè. Wat een gave. Hoe doe je het!”

Even voelde ik me in verlegenheid gebracht.

Kort hierop volgde de fotosessie.

Ik leek de ouders van mijn klant het bezit van hun leven te hebben gegeven.

Nu het werkstuk in hun bezit is gekomen, heb ik hen toestemming gevraagd om de foto’s van deze tekeningen op Facebook te plaatsen. Gelukkig zeiden ze ‘ja’.

Mooi geschenk
Uiteindelijk besloten deze nog echte aardige Nederlandse mensen van behoorlijk fatsoen weer huiswaarts te keren. Ze wilden voorkomen dat ze op de evenzeer lange terugreis in de avondspits zouden belanden.
Als dank voor het werk dat ik aan de dubbelopdracht heb gehad, kreeg ik een mooi geschenk, bestaande uit onder andere deodorant en douchegel van een bekend merk.

De voldoening van deze middag was groot. Het was een zeer geslaagd bezoek mag ik wel zeggen.

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.