vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

12 mei om 13:37

Een gelukkig en vreugdevol 2020 toegewenst!

Woensdag 1 januari 2020

Beste Monique,

Het is zover: het jaar 2020 is begonnen. Zowaar. Een kroonjaar mogen we wel zeggen met deze ronde getallen erin. Tweemaal twintig als viercijferig duizendtal. Je zou welhaast kunnen zeggen: een magisch jaartal.

Het begin van deze nieuwjaarsdag leek daar ook veel weg van te hebben. De dag kende heus een prachtige start met winters weer en een vredige rust buiten! En dat na een roerige oudejaarsavond- en nacht. Het feit dat een nieuwjaarsdag zo fijn mocht beginnen, vond ik uniek, want in andere jaren was dat wel anders geweest!

Nieuwjaarswandeling
De ochtend besteedde ik aan een verrukkelijke stille nieuwjaarswandeling in het zo vertrouwde natuurgebied waar ik vrijwel elke dag zo graag wandel. Genoten heb ik van de koude vrieslucht en de aanblik van mooie witte met rijp bedekte heideheuvels.

Na een uur stevig lopen kwam ik voldaan thuis. Daarna dronk ik een kopje koffie en verdiepte ik me alvast in de komende tekenopdracht. Maar met het daadwerkelijk aanvangen van het tekenen, daar wacht ik nog een paar dagen mee.

Goed, we zijn 2020 ingegaan, maar hoe kijk ik terug op 2019?
2019 kunnen we in het algemeen beschouwen als een bewogen jaar. Ikzelf echter, ervoer het als een heftig jaar.

Op zoek naar hoopvol lichtpuntje
2019 kwam over als opwindend, verbijsterend, schokkend, hartverscheurend, teleurstellend, waarin ik constant moest zoeken naar een hoopvol lichtpuntje. Niet alle negatieve ondervindingen die ik in het zojuist voorbije jaar voor de kiezen kreeg, heb ik op Facebook geschreven. Ik wilde hier voorzichtig mee zijn en heb ‘social media’ vooral gebruikt om er de positieve, leuke en mooie dingen op te posten, want die waren er gelukkig ook in 2019.

Met betrekking tot de tekenopdrachten was het een topjaar. Nog nooit heb ik zoveel getekend; veel meer dan het jaarlijkse gemiddelde! Daarbij had ik goed contact met mijn klanten.

Evenzeer een hoogtepunt in 2019 waren de uitnodigingen en mijn verschijnen in het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’.

Last but not least
Last but not least, stonden de laatste tien dagen van december in teken van een heerlijke sfeer. Een sfeer die me deed terugdenken aan vroeger, toen ik nog heel jong was.
Ik heb de feestdagen als aanzienlijk prettiger ervaren dan in andere jaren. Het lukte me deze dagen goed door te komen en me zelfs creatief bezig te houden met het versieren van alle kerstbomen thuis en ik genoot werkelijk van de fijne feestelijke verlichting om me heen. Hiermee is 2019 in alle harmonie afgesloten. Zelfs Oud & Nieuw verliep zonder noemenswaardige feiten.

Naast enkele dalen kende 2019 ook sprankelende pieken. Een goed einde van een jaar vind ik het allerbelangrijkste, want daarmee kun je met veel meer vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet treden en gelukkig sloot 2019 op een mooie manier af!

Hartelijke groeten,

Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.