vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

20 februari om 10:15

Een grote verrassing in de ochtend

Vrijdagochtend 19 februari 2021


Beste Monique,

Geheel onverwacht toverde deze ochtend iets fijns te voorschijn. Nachtvorst.  Het kwik stond om 8.15 uur op -0,5 à -1 graden Celsius en op de daken van de huizen lag een maagdelijk dun laagje rijp.
Na het ontbijt besloot ik direct mijn gebruikelijke ochtendwandeling te gaan maken. Ik liep door het bos naar het grote open stuk van de Beekhuizense Heide. Terwijl ik een heuvel op klom, zag ik reeds een hele mooie zonsopkomst.

Nieuw ijs
Alles deed even vredig aan. In de ochtendvorst  haalde ik een verrukkelijke frisse neus. Een half uurtje later liep ik over de paden langs de heide. Meteen viel het me op dat zich op de waterplassen en poelen nieuw ijs had gevormd. En niet zo’n heel klein beetje ook. Sommige plassen toonden fraaie bloempatronen op het laagje ijs. Dit was kersvers gevormd!

Kennelijk was het de afgelopen nacht helder geworden, nadat de regen was verdwenen. Daardoor vroor het. Ook de nog zeer koude grond werkte mee aan de mooie ijsvorming van deze ochtend.
Toen ik na bijna vijfenvijftig minuten wandelen weer thuis was, zette ik koffie en nam mijn rust.
Het bleef nog enige tijd fris buiten. Helaas begon de temperatuur ’s middags weer te stijgen naar een waarde die in februari niet thuishoort.
Middagwandeling was minder fraai
Op sommige dagen heb ik behoefte aan een middagwandeling. Ook deze middag wilde ik er graag eentje gaan maken. Ik had immers lang genoeg binnen gezeten. Echter, de middagwandeling verliep minder fraai dan die van vanochtend. Juist omdat het inmiddels buiten erg zacht was geworden. 

Ik hoop dat er weer nieuwe koude dagen gaan komen met ook overdag lagere temperaturen. Voor lenteweer vind ik het nu nog veel te vroeg.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.