vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

15 september om 11:14

Een heugelijke winterochtend

Woensdag 20 januari 2016

Beste Monique,

Graag wil ik de lezer van mijn brieven meenemen op de wandeling die ik vanmorgen maakte. Op deze heugelijke winterochtend heb ik een tal van foto’s genomen en tevens met volle teugen genoten van het winterlandschap. De natuur was beslist op haar mooist! Zo stil en vredig, vol serene schoonheid.

Op die manier waardeer ik de winter op zijn meest.

Toen ik wandelde, bedroeg de buitentemperatuur ongeveer 7,5 à 8 graden Celsius onder nul. Hoewel ik de ogen de kost gaf aan de prachtige lagen rijp, verging het fotograferen me niet altijd even gemakkelijk. Doordat ik voor het bedienen van de kleine knoppen van mijn camera mijn handschoen uit moest trekken, kreeg ik koude handen. Op het laatst waren ze helemaal stijf geworden waardoor het indrukken van de zoomlensknop en ontspanner veel stroever ging. Hoezeer ik ook worstelde met bijna bevroren vingers, het fotograferen was me uiteindelijk gelukt!

 

 

Na vijftig minuten getrakteerd te zijn op feeërieke landschappen en majestueuze vergezichten met witte boomtoppen, kwam ik moe maar voldaan thuis. Mijn handen waren verkleumd. Ik moest ze in een waskom vol heet water dompelen om ze weer een beetje tot leven te krijgen. Omdat ze tevens wat jeukend en branderig aanvoelden, heb ik ze onmiddellijk ingesmeerd met vaseline.

Toen ik helemaal was bijgekomen, verwende ik mezelf met heerlijke, vers gezette koffie. Op het bijzettafeltje maakte ik het sfeervol door een paar kaarsen aan te doen en een drietal theelichtjes. Omdat deze extra warmte gaven, hoefde ik mijn verwarming bij deze pittige vorst veel minder hoog af te stellen. Goede tip voor mensen die graag zuinig en milieubewust met energie willen omgaan.

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.