vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

25 december om 10:00

Een kerstboodschap van Kees

Brieven van Kees

We zullen het allen erover eens zijn: we kijken terug op toch wel een moeilijk jaar. Angstgevoelens over de oorlog in Oekraïne, sterke prijsstijgingen, energiecrisis, personeelstekort en stakingen. Het kon niet op! Ik denk dat inmiddels veel mensen hiervan hun buik vol hebben. En nu bevinden we ons in de decembermaand, ook wel feestmaand genoemd.

Voor een ieder heb ik een Kerstboodschap. Die geldt ook voor nu. Troost uzelf met iets moois, verwen uzelf, en zorg dat ook anderen daar dankbaar gebruik van kunnen maken. 

Maak het thuis, binnenshuis zo gezellig mogelijk. Een plezierige ambiance stemt de mensen blijer. Minstens één kerstboom, kerstversiering en speelse verlichting, al is het alleen maar met kaarsen en theelichten, zijn reeds voldoende om het bijzonder sfeervol te maken. Zet daarbij een mooie plaat op met rustige klassieke muziek. Dat doe ik ook allemaal. 

Ik heb nu meer feestelijke versiering in huis dan de voorgaande jaren en dat helpt. Afleiding door middel van huisdecoratie doet wonderen. Ik vergeet dan alle sores. Beter gezegd, ik geniet van het moment.

Als u baktalent heeft, bak dan iets heel lekkers of maak ’s avonds een prachtige maaltijd klaar. Een ‘candlelight-dinner’ kan de mens op geheel andere gedachten brengen dan gedurende de rest van de dag. Ikzelf eet ook bij kaarslicht en theelichten. Prachtig!

Per slot van rekening, ieder jaar is er maar één decembermaand, met maar één Sinterklaas en één Kerstmis. 

Ik zou zeggen, neem het ervan.

Hartelijke groeten,
Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.