vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

20 augustus om 15:13

Een landhuis midden in het groen

Een schitterend landhuis dat doet denken aan de architectuur van Nederlandse kolonisten in Indonesië

Donderdag 23 maart 2017

Beste Monique,

Het heeft een tijd geduurd. De reden hiervoor is het verwerken van de ronduit heftige gebeurtenissen van vorige week vrijdag in ’s Hertogenbosch.

Afgelopen weekeinde was ik volledig ingestort en ik durfde zelfs niet meer naar buiten. Het enige waar mijn hoofd naar stond, was veilig binnenblijven. Ver van alle prikkels van buitenaf. Bovendien nodigden de weersomstandigheden niet erg uit om eropuit te gaan.

Inmiddels lijk ik langzaam over het ergste heen te zijn, al heb ik het soms nog moeilijk. Het was ook écht niet niks wat ik heb meegemaakt!

Momenteel staat het tekenen eventjes stil. De komende dagen ga ik op reis om klanten te bezoeken, die graag een tekening willen hebben van hun huis. Ter plekke zal ik – na overleg met hen – foto’s maken. Deze aanstaande opdrachten krijgen voorrang.

Nu is er nog een tekenwerk, dat ik lange tijd heb moeten achterhouden voordat ik het online kon plaatsen. Het betreft de eerste tekening van dit jaar.

Mijn klant wilde het als verrassingsgeschenk geven voor iemands verjaardag en omdat die verjaardag pas twee maanden later werd gevierd, kon ik het niet eerder online zetten.

Vandaag kreeg ik antwoord in de vorm van een mail van de ‘jarige’, die het werk als geschenk had ontvangen. Hij was er zeer blij mee en gaf mij toestemming de afbeelding te tonen aan de mensen, die mijn tekeningen willen bewonderen.

Het betreft een villa in mijn woonplaats. De bouwstijl is geïnspireerd op de Nederlandse architectuur in het toenmalige Nederlands-Indië. Ook daar werden dit soort landhuizen gebouwd in die typerende, aan het tropische klimaat aangepaste bouw. Met dat verschil dat de huizen aldaar zelden een rieten dak hadden. Gewone dakpannen waren (en zijn) veel gebruikelijker dan rieten, omdat deze beter tegen de snelle verwering in de tropen kunnen. Het bouwjaar van het huis is 1927.

Veel kijkplezier toegewenst!

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.