vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

18 augustus om 17:00

Een poging om er iets van te maken

Ondanks de zinderende hitte werkt Kees moedig voort aan een huis in Art Nouveau stijl.

Zondag 16 augustus

Beste Monique,

“Probeer er iets van te maken” luidt het motto van de laatste tijd. Maar het is niet makkelijk, want het dagelijkse leven valt mij in deze dagen buitengewoon zwaar.
De verschrikkelijke hitte buiten is zo langzamerhand niet meer te harden. Het is werkelijk abnormaal wat zich nu met het weer voltrekt. Geen dag gaat er voorbij of we wanen ons in een verschroeiende atmosfeer waarin we opgesloten lijken te zitten. Als in een verstikkende cocon waar we niet meer uit kunnen. Hoewel er voor deze week, die nu bijna voorbij is, afkoeling en regen waren voorspeld, is hier in Velp helemaal niets gebeurd! 

Ik ben danig van streek en voel me depressief. Hoe moet dit straks verder?

Ondanks de eindeloos durende ellende probeer ik toch nog iets van het leven te maken. 

Het tekenen is sinds vorige week dinsdag weer op gang gekomen. Het werk geeft vreugde en over het resultaat ben ik toe nu toe zeer tevreden.
De opdracht is eigenlijk een “dubbel”-opdracht. Ik maak twee tekeningen van hetzelfde huis. Eén is een afbeelding van de achterkant van het huis en de andere van de voorkant van de woning, gezien vanaf de oprit.

Deze twee tekeningen zijn voor mijn klant, die de opdracht heeft gegeven, een hartewens. Zij schijnt in dat huis een belangrijk deel van haar leven te hebben doorgebracht. Het is voor haar een dierbare plek. Als herinnering wil zij er graag twee tekeningen van hebben. 

Inmiddels heeft mijn klant door omstandigheden de beslissing genomen te verhuizen en zit ze nu op een andere plek.

Het huis dat ik teken is een prachtige villa in klassieke bouwstijl. Het is kort na de periode van de Art-Nouveau gebouwd en de bouwstijl is strak en symmetrisch. Eigenlijk met weinig bijzonderheden. Het is vooral de ligging die het zo mooi maakt. Vooral de achterkant van de villa kent een riante tuin waar van alles groeit en bloeit.

Ik zet nog geen foto online. Pas als de tweede tekening af is, ga ik overleggen met mijn klant of zij het goed vindt als ik foto’s van de tekeningen online plaats.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken