vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

24 augustus om 16:55

Een schone lei

Chef Kees bakt zulke lekkere poffertjes, dat hij bij het avondeten drie porties van 19 van deze mini-pannekoekjes opschepte.

Maandag 17 augustus 2020
Beste Monique,
Tot grote vreugde kwam gisteravond een einde aan de moeizame martelgang van een snikhete zondag. Het heeft hier in Velp volop geonweerd en geregend! En het is eindelijk afgekoeld!
De geweldige bui heeft voor een enorme oppepper gezorgd. De natuur is er danig van opgeknapt.
 

Tevens kon ik dezelfde avond nog goedmaken door heerlijke poffertjes te bakken.

 

Poffertjes? Ja, poffertjes.

 

Ik merk dat ik al aardig bedreven ben in het klaarmaken van deze klassieke, oud-Hollandse lekkernij.

Vanaf het afgelopen voorjaar oefende ik door elke week poffertjes te bakken. Spoedig kreeg ik de slag en smaak te pakken. Iedere keer werden ze steeds lekkerder.  Naast vaardigheid en het juiste recept beschik ik over een goede poffertjespan, een schenkflacon voor het beslag en een speciaal vorkje voor het omdraaien tijdens het bakken. Voor het beslag is poffertjesmeel nodig en dat is zo te vinden in de supermarkt.  Op de verpakking staat precies wat je nodig hebt om een mooi beslag samen te stellen.

Daar ik poffertjes als avondmaaltijd eet, neem ik wel drie porties van elk negentien ‘mini-pannenkoekjes’, met een klontje roomboter en poedersuiker erover. Na afloop voel ik me niet eens bezwaard omdat ik tijdens het bakken en nuttigen relatief weinig vet gebruik.

 

Tot zover de poffertjes.

 

De ochtend van deze maandag begon veelbelovend. Daar de langgekoesterde afkoeling uiteindelijk toch was gekomen, besloot ik te gaan wandelen. Dat was geen verkeerde beslissing overigens, want het werd een van mijn fijnste wandelingen van dit jaar. Ik trok het bos door en zette de pas er flink in. Ook kwam ik langs de heide. En ach, wat zag de natuur er na dat onweer mooi uit! En wat geurde het!

De hei stond, net als de afgelopen jaren, schitterend in bloei.

Ik genoot, want behalve mooi en opgefrist was het overal muisstil. Tevens deed het mijn hart goed dat de drinkpoelen voor de dieren weer goed waren gevuld.
Na er een uur vol profijt van te hebben genoten, keerde ik voldaan terug en besloot mezelf te trakteren op een verrukkelijke koffie met daarbij een Bossche Bol.  

En om de dag en week weer helemaal met een schone lei te laten beginnen, besloot ik aan de tweede tekening te gaan   werken, van de dubbelopdracht, waarover ik eerder heb geschreven.

Als zomerwenskaart stuur ik voor de lezers van mijn blogs een fotootje van vandaag.

Hartelijke groeten,
Kees


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken