vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

22 juni om 13:15

Een stapje verder

De vader van Kees stevent stap voor stap op volledig herstel van de griep

Maandag 15 oktober

Beste Monique,

Sinds gisteren gaat het weer wat beter met mijn vader. Het lijkt welhaast vanzelfsprekend, maar mijn vader is weer als vanouds aangekleed en loopt vrolijk door het huis. Van mijn moeder hoorde ik dat hij zelfs naar buiten was gegaan om een klein ommetje te lopen!

Om 12.30 uur ben ik nog even bij hen langs geweest, maar ik bespeurde geen leven. Er heerste doodse stilte.

Ik vermoedde dat mijn moeder even weg was met iemand voor de boodschappen en van mijn vader vreesde ik dat hij weer in bed lag. Ik liep terug naar mijn woning en ging de hele middag mijn eigen gang.

Achteraf bleek die angst gelukkig ongegrond.

Toen ik mijn vader in de namiddag tegenkwam, was hij blij mij te zien. Ook ik was blij en vroeg hem hoe het ging. Mijn vader maakte een montere indruk. Nuchter sprak hij over het verloop van de griep. Hij houdt de moed er goed in. Dat is een goede karakteristiek, eigen aan de familie van mijn vader.

Wel schrok ik toen ik de sporen zag van de val, die mijn vader in de nacht van vrijdag op zaterdag had gemaakt. Zijn gezicht tekende purperrood, vooral rond de ogen en de neus zelf. Ik zag fikse bloeduitstortingen. Die zijn nu geleidelijk aan het herstellen. Toch heeft mijn vader af en toe nog wel pijn. Achteraf bleek hij zijn neus te hebben gekneusd te hebben tijdens de smak op de grond.

Zolang mijn vader het rustig aan doet, gaan we ervan uit dat het herstel zich voort zal zetten.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.