vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

15 maart om 12:38

Een zeer grote opdracht voltooid

Zaterdag 13 februari 2021

Beste Monique,

Eergisteren, afgelopen donderdag dus, heb ik de laatste hand gelegd aan een grote, ja zeer grote opdracht. Het was eigenlijk een dubbelopdracht, bestaande uit twee tekeningen van een stadsgezicht in hartje Amsterdam.  

Iedere tekening toont een beeld van de zo bezienswaardige grachtengordel en elk betreft een kruising van twee belangrijke grachten. In de rij grachtenpanden van de eerste tekening vindt zich het huis van mijn klant die oktober vorig jaar de dubbelopdracht gaf.

De tweede tekening verbeeldt het prachtige uitzicht vanuit deze woning op een complex oude panden. Op de voorgrond zie je de karakteristieke Amsterdamse brug. Deze plek behoort tot één van de talrijke juweeltjes die de stad rijk is.

Enorme voldoening

Het resultaat van dit enorme dubbelwerkstuk, waar ik van 2 februari tot 11 maart ingespannen op heb geploeterd, heeft geleid tot enorme voldoening. Vanochtend vroeg stond ik met beide tekeningen in de kantoorboekhandel/zeefdrukkerij om er een aantal duplicaten van te laten maken, dat in eerste instantie voor mezelf bedoeld is. Ik ga ze bewaren in mijn archiefmap, waarin ik alle tekenopdrachten heb verzameld die ik de afgelopen jaren tot stand heb gebracht. Zo kan ik telkens naar mijn eigen werk kijken en ervan genieten.

Inmiddels heeft mijn klant gereageerd. Uit zijn relaas maakte ik op dat hij vol blijdschap is over de tekeningen die ik heb gemaakt. Ook heeft hij gevraagd om duplicaten.

De tekeningen

Hieronder kun je de tekeningen bekijken. Ik heb er foto’s van gemaakt en mijn klant heeft toestemming gegeven dat ik ze op Facebook en Doclines plaats. Behalve van de tekeningen zelf heb ik er ook detailfoto’s van genomen.

Hartelijke groeten,

Kees

 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.