vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

26 augustus om 16:43

Eindeloos sukkelen op een rare nazomerdag

Woensdag 28 september

Beste Monique,

Geheel tegen mijn verwachting en instelling in, kregen we plotseling te maken met een vreselijk broeierig warm weertype. Hier had ik totaal niet op gerekend!

Deze rare nazomerdag was meteen van invloed op mijn werkactiviteiten. Ik kwam niet meer toe aan tekenen en zette de spullen apart. Zelfs prettig wandelen was er niet bij. Gevolg was dat vandaag een eindeloze sukkelgang werd.

Verschrikkelijk droog

Het is de laatste tijd in het bos en langs de heide zo verschrikkelijk droog geworden dat ik er maar vanaf zag. Overal waaien en wervelen er dikke stofwolken op. Paden zijn zo mul dat ik moet werken om vooruit te komen. Thuisgekomen zijn mijn wandelschoenen dan ook helemaal wit van het stof.

Ik word moedeloos van het aanhoudende extreem droge en warme weer! De veelbelovende voorspellingen die afgelopen weekeinde werden gedaan (omslag naar herfstweer met regen) en mij zo hoopvol stemden, zijn niet uitgekomen. Ik voel me zeer bedrogen. En depressief.

Wat staat ons te wachten? Een voortzetting van de droogte? Nog meer warmte? Geen herfst en winter meer? Wellicht een klimatologische ramp?

De nare gedachten blijven me achterna zitten.

Dag Monique,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.