vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

2 juli om 14:03

(08-’19) EMDR geeft bevrijding

augustus 2019

Lief leven,

Wauw, wat een ervaring! Vanmorgen heb ik weer EMDR gehad en het geeft zoveel bevrijding. Ik merk dat mijn lijf naar een reactie zoekt, die maar niet komt.

Geen verkramping of gefriemel. Gewoon m’n schouders op hun plek in plaats van naast m’n oren.

Vanmorgen – als onderdeel van de therapie – heb ik ook ‘beelden’ gehad, een manier om me uit mijn comfortzone te halen. Ik heb dus last van een waanzinnige controledrang. Dat is mij hier goed duidelijk geworden. Zo moest ik bijvoorbeeld met drie kleuren drie verschillende lijnen en vormen maken. De ruimtes ertussen moesten ingekleurd worden met die drie kleuren, dat was de opdracht.

Barstte in huilen uit
Ik vond dat ingewikkeld, want ik wilde van alle kleuren evenveel vakjes maken. Onhaalbaar dus.. Toen ik vervolgens lekker aan het kleuren was, bleek opeens  de tijd om. Ik barstte meteen weer in tranen uit. Ik was namelijk nog niet klaar.

Dit confronteerde mij enorm met mijn dwang om alles te laten gebeuren zoals ik dat wil, uit de behoefte om de controle te hebben. Maar dat was nu dus een gevalletje van  dikke pech, want de tijd was voorbij.

Ik was mij echt niet bewust van mijn obsessieve gedrag en controledwang. De mensen die hier werken zijn zó top!! Ze begeleiden je overal in en helpen je zoeken naar de manier die voor jou werkt. Zonder dat je vermijdt waar het echt om draait. Want in dat vermijden ben ik een echte kampioen namelijk!

Spanning neemt af
Wat me nu vooral ook opvalt is dat de spanning in mijn lichaam afneemt. In de kliniek maak ik onderdeel uit van een groepje van vier mensen, met wie ik  de verschillende onderdelen van de behandeling doorloop. Vanmorgen kreeg ik van hen het compliment dat m’n stem en uitstraling stukken rustiger zijn dan op de dag van binnenkomst. Eergisteren dus.

Slapen doe ik slecht, want het bed is niet aan mij besteed. Het is klein en ik voel me daardoor opgesloten. Vannacht heb ik m’n matras midden in de kamer gegooid en had ik ruimte. Godzijdank lukte het me daarna nog om vijf uur te slapen. Dit doe ik vanavond weer, want een goede nachtrust is nodig voor herstel. En die heb ik keihard nodig hier!

Net heb ik geluncht en nu ga ik even een sigaretje roken en relaxen. Over een half uurtje moet ik weer naar beeldende therapie, dan EMDR en als laatste sport.

Daarna heb ik even een uurtje niks. Dan avondeten, sport, educatie over PTSS* en dan is het al 20:30 uur, het einde van het programma. De tijd vliegt en ik ben zo blij dat ik hier ben en dat ik dit allemaal leer! <3

 

❤  Karin

*posttraumatische stressstoornis

Wanneer werd jij  voor het laatst geconfronteerd met je eigen (obsessieve) gedrag?


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.