vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

6 september om 16:31

Brieven van Kees: er komt maar geen einde aan

Brieven van Kees

Zaterdag 3 september

 

Beste Monique,


Aan het begin van deze week kreeg ik goede hoop op koeler en mogelijk zelfs herfstiger weer. Van iedereen ontving ik namelijk blijde berichten dat er in september een echte weeromslag zou gaan plaatsvinden met regen en afkoeling. Ik verkeerde daardoor in zo’n opgewekte stemming dat ik afgelopen dinsdag voorbereidingen ging treffen om de modeltrein op te gaan zetten. Stel je voor, weer mooie treinritten maken…

Ik had de hobbyruimte grondig schoongemaakt en alles opzij gezet teneinde ruimte te maken voor de aanleg van de spoorbaan. Woensdag bestond uit rails poetsen en donderdag stond alles klaar. Gisteren, vrijdag dus, heb ik de eerste volwaardige treinrit gemaakt! Het liep allemaal fantastisch na zo’n lange periode niet werkzaam te zijn geweest.
Behalve mijn modeltrein stortte ik me op de volgende tekenopdracht. 
Veelbelovend ging ik zo de herfst tegemoet. 

Totdat er vrijdag een domper werd gezet op de vreugde. In plaats van afkoeling en neerslag werd het buiten alleen maar warmer en zonniger.  We leken opeens weer terug te vallen in die nare hittetijd die we zo fijn achter de rug hadden. Hè? Hoe kan dat? 

Vandaag had ik een vreselijk zware dag. Het was nu echt warm! Zeg maar gerust bloedheet! En dat in september! Ik kon niet eens mijn middagwandeling maken! Zó warm was het! Binnenblijven dan maar.


Opeens voelde ik me instorten.  Ik besloot mijn trouwe mensen en familie te bellen, maar er werd niet opgenomen. Na een tijdje kreeg ik mijn broers te pakken en voerden we een vluchtig telefoongesprek, maar echt gerustgesteld na afloop van het gesprek voelde ik me niet. Mijn broers hadden uit het weerbericht opgemaakt dat de omslag pas dinsdag zou komen. Dan zou het beginnen te regenen en geleidelijk af te koelen. Het hogedrukgebied dat het zonnige en warme weerbeeld zo lang heeft bepaald, bleek sterker te zijn dan was gedacht. Daardoor is de weersverandering opgeschoven.
Nu moet ik, en wellicht moeten we allemaal, tot dinsdag geduld hebben eer we misschien weer het veelbelovende hemelwater kunnen verwelkomen. Dus er rest mij niks anders dan nog twee hele warme dagen af te sukkelen.

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.