vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

2 juli om 18:23

Foto of tekening?

Gezellig kletsen over de Pyreneeën, Spanje en vakantie

Zaterdag 21 juli 2018

Beste Monique,

Vanmiddag kreeg ik bezoek van mijn klant die de tekening van het Jugendstil-huis zou komen ophalen. Het werd een geslaagd bezoek. Gezelligheid vierde hoogtij.

Mijn klant is zo’n aardige en spontane vrouw. Ik heb heel plezierig met haar kunnen praten. Zij kwam heel meelevend over en toonde alle begrip voor zaken – dingen die in het dagelijkse leven wel eens een opgave kunnen vormen, zoals onder andere het weer -, maar ook was zij zeer geïnteresseerd in mijn gave voor kalligraferen naar aanleiding van de cd-verzameldoosjes, die zij op Facebook had gezien.

Vervolgens hadden we het over het doorbrengen van vakantie in Frankrijk. We wisselden elkaars ervaringen uit en vertelden elkaar waar we wel en niet geweest waren. Over plekken en plaatsnamen, die ons wèl wat zeiden, maar ook weer niet. Zo kwam ik meer van haar te weten en zij op haar beurt weer van mij. Mijn klant gaat deze zomer naar Frankrijk en Spanje (onder andere de Dordogne en de Pyreneeën).

Even later zag zij ‘haar’ tekening op tafel liggen. “O, Kees, wat is dit prachtig!”, riep zij uit. Ze bleef er heel lang naar kijken en was zeer onder de indruk.

Ze vertelde me dat kennissen van haar de tekening al hadden gezien op Facebook, op de foto’s die ik daarvan op geplaatst heb. Uit haar relaas maakte ik op dat mensen zich niet konden voorstellen dat mijn tekening geen foto was. Ze zeiden: “Is dit een foto of een tekening? Dit kan toch geen tekening zijn!”

“Ja, het is een tekening. Een tekening? Ja, een echte tekening.”

Kijk, dat is nou leuk om te horen. Het is zo verrassend om de reacties van volgers te horen op het moment dat zij een tekening voor het eerst te zien krijgen.

Aan het eind van het bezoek gaf ik mijn klant haar tekening mee en wenste haar veel plezier toe met het bezit van het werk. En zo nam ik van haar afscheid.

Ik kan terugkijken op een hele fijne middag.

Overigens, ik kwam van haar meer te weten over het Jugendstil-huis in Deventer. Mijn klant had op internet in een historisch document over woonhuizen in Deventer gelezen dat het huis, dat ik heb getekend, niet gebouwd is in 1903, zoals we het aanvankelijk dachten, maar in 1910. Gebouwd in opdracht van J. Boks, een invloedrijk graanhandelaar uit die tijd. Het was zijn wens om een groot huis voor zijn gezin te bouwen met slaapkamer(s) aan de IJsselzijde vanwege het mooie uitzicht. De architect, die het huis heeft ontworpen, heette overigens dhr. J.D. Gantvoort.

Over huizen gesproken: sinds afgelopen dinsdag ben ik begonnen aan een volgende opdracht voor een klant in De Bilt. Daarover later meer.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.