vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

20 oktober om 09:40

Functionele bouwstijl in Groningen

Het resultaat loont absoluut de moeite

Maandag 18 oktober

Beste Monique,

In deze afgelopen week voltooide ik een grote tekenopdracht voor een klant die in Groningen woont. Het betreft een huizenrij in een bekende straat in de genoemde stad. Ik heb er lang aan gewerkt om deze tekening te volbrengen. Er was zoveel dat ik op papier moest zetten! Al die bakstenen, vensters en straatattributen (zoals onder andere fietsen)! Wat een werk en concentratie!

Maar het resultaat loont absoluut de moeite. Ik vind deze tekening heus geslaagd. Inmiddels hebben mijn klant en ik contact gehad en zijn reactie was bijzonder positief. Uit zijn mails kon ik opmaken dat hij een en al vreugde en blijdschap was. Van hem mag ik een foto van de tekening op Facebook/Doclines plaatsen.

Ik geef hierbij graag een kleine toelichting: deze huizenrij maakt deel uit van een woonbuurt die ooit was ontworpen voor woningen waar de wat beter gefortuneerde middenstand haar intrek kon nemen. De huizenrij die ik heb getekend, werd gebouwd tussen 1913 en 1917. In de zogenaamde ‘functionele bouwstijl’ (minder vleiend werd deze ook wel ‘fabrieksbouwstijl’ genoemd). Het huis helemaal links op de afbeelding is opgetrokken in een latere bouwvorm, namelijk de stijl van de Amsterdamse School.

Komende zaterdag wordt het werk opgehaald. Dan is er weer een blijde bezitter bij met een tekening van eigen huis.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.