vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 18:09

Gelderse boerderij te Epe

De ondraaglijke hitte weerhoudt Kees er niet van een Gelderse boerderij te tekenen.

Dinsdag 29 mei

Beste Monique,

En dan is er in deze maand en met deze buitensporig hete dagen toch weer een tekening van mijn hand gevloeid: een boerderij in Gelderse stijl uit de 18e eeuw.

Het is voor een klant die in Epe woont.

Reeds afgelopen winter kwam hij met het verzoek zijn historische woning te laten tekenen. Daar ik eind december en begin januari rust moest nemen en problemen had met vermoeide ogen, moest er met het uitvoeren van de opdracht worden gewacht. Maar in de afgelopen weken kreeg ik eindelijk de kans om aan de slag te gaan.

De ten uitvoer legging van de plaat betekende wederom een enorme inspanning. Opnieuw met talrijke minuscule baksteentjes, takken en twijgen, die ragfijn op papier moesten worden uitgewerkt en alles in het speciale licht van een laagstaande winterzon, zoals deze op de foto genomen was. Dit kunt u op het fotovoorbeeld zien.

Toen het werk gistermiddag gereed kwam, was ik verbluft van het resultaat van mijn eigen werk. Had ik alles zo fijn en natuurgetrouw uitgevoerd? Ik keek er een hele poos naar. Ik genoot van de tekening.

Kort na voltooiing had ik er een foto van genomen en op de computer gezet. Nog dezelfde avond bracht ik via de e-mail mijn klant op de hoogte. Om hem tevens een indruk te geven van het werk dat ik had verricht, mailde ik de foto mee in de bijlage.
Natuurlijk had ik ook een foto voor Facebook genomen.

Hoe groot de voldoening ook uitpakte, de vermoeidheid kreeg snel de overhand.

Moe van het tot stand brengen van het werk. En, moe van de hitte. Het is werkelijk afschuwelijk hoe ik de laatste dagen, ja zeg maar gerust weken, doormaak.

Het lukt zelfs nauwelijks meer het huis koel te houden met de airco.

Op sommige momenten voel ik me wanhopig. Waar gaat dit in godsnaam naar toe? Komt er echt geen afkoeling meer? Hoe nu verder?

En we zitten nog steeds in mei. De langste dag, de echte zomer moeten nog komen. Zal het dan ook zo wezen?

Eén ding is zeker. Ik besluit een maandje niet te tekenen. Ik moet rust houden. Al is het voor het behoud van mijn gezichtsvermogen. Wellicht kom ik op nieuwe ideeën om in die rustperiode genoeg andere bezigheden te verrichten die voor een aangename tijdvulling zorgen.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.