vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

19 mei om 13:30

Gelukkig: de laatste juli-dag van dit jaar

Woensdag 31 juli 2019

Beste Monique,

Wat ben ik blij dat het vandaag alweer de laatste dag is van juli 2019. Ja, de maand juli van 2019 zullen we niet zo gauw vergeten. Beter gezegd, er zal nog lang over worden nagesproken!

Afgelopen week ging het ontzettend slecht. De heersende omstandigheden zorgden ervoor dat ik me gedurende een fiks aantal dagen hondsberoerd voelde. Werkelijk, wat er zich buiten afspeelde, was niet normaal meer! Dat ik, en trouwens wij allemaal, dít moesten meemaken!

Hier in Velp liep de middagtemperatuur op een gegeven moment op tot bijna 40 graden Celsius! Het was buiten een ware schroei-hel geworden!

Angst voor catastrofale klimaatverandering
Nog nooit was de angst voor een razendsnelle en een catastrofale klimaatverandering zó erg geweest!
Ik was geheel ten einde raad. Ik kwam die week nergens meer aan toe! Opsluiten, alleen maar mezelf opsluiten. En op bed liggen. De hele dag. Als een gevangene in een cocon. Ik moest alle vensters verduisteren om de ergste warmte weg te houden. Zelfs de airconditioning kon nauwelijks meer koelen!

Toen het op zondag een beetje ging afkoelen, besloot ik voorzichtig weer aan de volgende tekenopdracht te beginnen. Ik was de ledigheid absoluut zat. Dit bleek een goede beslissing, want ik werk nu naar hartenlust, omdat het vandaag buiten goed is afgekoeld. Het scheelt enorm met de afgelopen dagen en dat heeft direct een positieve invloed op mijn behoefte om te tekenen.
Wat een verademing!

Tekenen is niet makkelijk
Overigens, het te tekenen onderwerp is niet makkelijk. Toch belooft het een mooie tekening te worden van een huis in een bouwstijl die mij wel aanspreekt. Het is een vrijstaande, zeer grote villa, min of meer kubusvormig, maar toch wel decoratief. Het huis bevindt zich tussen Dieren en Velp en is gebouwd in 1897.

Hoewel ik weer veel plezier aan het werk beleef, sluimert er iets in mijn hoofd dat mij onzeker stemt: mijn ogen.
De opdrachten van dit jaar pakten extreem moeilijk uit en vergden ontzettend veel van mijn ogen.
Hierdoor merk ik de laatste tijd dat mijn gezichtsvermogen ook bij het lezen en onderscheiden op iets grotere afstand (circa 40 centimeter) wat achteruit is gegaan. Ik maak me zorgen.

Ik ben weliswaar overgegaan op het houden van langere pauzes tussen de bedrijven door, maar of die afdoende helpen….

Het staat inmiddels vast dat ik binnen niet al te lange tijd naar een opticien ga om mijn ogen opnieuw op te laten meten. De laatste keer was in januari 2018. De uitslag was toen nog positief. Hoe zal het nu zijn?

Hartelijke groeten,

Kees

Autisme en Werk
Voor Kees betekent tekenen: werk. Veel autisten worstelen met het vinden van een passende werkplek. Daarom helpen bedrijven als Jobstap en ITvitae autisten met het vinden van een passende werkplek. Zo zet Jobstap alle bedrijven op een rijtje die een plekje vrij hebben en hun mensen begeleidt in hun baan. En zorgt ITvitae niet alleen voor een leertraject in de IT voor hoogfunctionerende autisten, maar proberen ze op die manier deze mensen ook een baan aan te bieden. Of binnen het eigen bedrijf of op een plek waarvan ze weten dat je persoonlijk begeleid wordt.


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.