vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

5 november om 10:47

Gezocht: (ervarings)deskundigen psychosegevoeligheid

Help jij ons psychosegevoeligheid bespreekbaar te maken?

Beste lezer,

Wij posten deze oproep omdat wij op zoek zijn naar samenwerkingen voor een nieuw format voor ons YouTube-kanaal. Over Doclines: de missie van ons platform is om mensen een stem te geven die je doorgaans niet hoort, en achtergestelde groepen in de samenleving te helpen een betere positie te krijgen. Dit doen wij met o.a. documentaires en geschreven content op onze website en video’s op ons YouTubekanaal, maar ook met communitybuilding en bewustwordingscampagnes (zie bijvoorbeeld de crowdfundingpagina voor onze aanstaande docu NIKKI en de bijbehorende impactcampagnes).

Misschien kennen jullie ons van de documentaire Het beste voor Kees (2014), waarin we het leven van de autistische Kees Momma volgen. Deze film heeft veel teweeg gebracht bij het grotere publiek en op een positieve manier bijgedragen aan het maatschappelijke debat over autisme.

Op dit moment werken wij aan een nieuw online-only format in de vorm van een video-portretreeks. We willen met deze serie een soort ABC van de ggz maken, waarmee we voornamelijk jonge mensen bewust maken van het belang van mentale gezondheid. Daarnaast willen we ook de meest hardnekkige stigma’s en taboes rondom mentale ziekten aanvechten door in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen.

Voorkomen is beter dan genezen, en wij hopen met dit format jongeren te inspireren bezig te zijn met hun mentale welzijn zoals ze dat ook doen met hun fysieke gezondheid.

Voor deze webserie zijn wij op zoek iemand die met ons wil praten over psychoses en psychosegevoeligheid. Dat kan een ervaringsdeskundige zijn, maar ook een specialist (bijvoorbeeld een behandelaar, of een onderzoeker) die ons input kan geven over hoe we dit format vorm kunnen geven.

Ben jij, of ken jij deze persoon die ons – vrijblijvend – op weg kan helpen met dit nieuwe format? Of heb je nog vragen over Doclines of dit project? Mail ons op info@doclines.nl. We kijken uit naar je bericht!

NB: We zijn ons bewust van de gevoeligheid van dit thema, en we vinden het belangrijk te vermelden dat voor ons de privacy en welzijn van onze hoofdpersonen ten alle tijden voorop staan. Wij publiceren niks zonder nadrukkelijke toestemming van onze hoofdpersonen. 


Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.