vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

12 augustus om 14:57

Glorierijke tekeningen en droge zomers

De aanblijvende droogte baart Kees zorgen. De natuur om Velp valt ten prooi aan bosbranden!

Maandag 19 juni 2017

Beste Monique,

Zondag 18 juni kon ik weer een groot tekenwerkstuk voltooien. Al betekende het uitgesproken zomerse weer niet altijd even een lolletje; met de airco aan en de vensters geblindeerd tegen de warmte lukte het me de opdracht glorierijk te voltooien. Glorierijk?

Ja, glorierijk. Het resultaat van ruim twee weken intensieve concentratie en zwaar ploeteren, leidde tot alle voldoening.

Het was beslist geen sinecure om alle bakstenen, het metselwerk, dakpannen en vensters zo strak mogelijk op papier te zetten. Ook het mengen van de verf om tot een realiteitgetrouwe kleur te komen vergde veel inspanning. Kortom een heidens karwei en tevens monnikenwerk.
Hoewel ik van de tekening een foto heb gemaakt en deze graag online zou willen zetten, zal het er nog even niet in zitten. Ik wacht eerst op de reactie van mijn klant. Vervolgens overleg ik met haar of ik de afbeelding online kan plaatsen. Want het gaat om een geschenk voor mensen die ergens in het midden van het land wonen. En geschenken kan ik niet gaan verklappen. Stel als degene(n) de tekening zien en hun huis herkennen? Dan is het geen verrassing meer!

Wèl ga ik er binnenkort een fotokopie van maken om deze in mijn verzamelmap van tekenarchief te bewaren.
Het valt te begrijpen dat ik van dit enorme werk met vermoeide ogen kamp. Ik heb besloten om ruim een week niet te tekenen. Mijn ogen moeten rust nemen; ik moet rust nemen. Zeker met dit hardnekkige zomerweer. Daar valt nu echt geen vreugde meer aan te beleven! Ik word er zo lusteloos en depressief van!

Droogte wordt nijpend en her en der woeden grote bosbranden. Boeren sukkelen met mislukte oogsten. Zo is er bijvoorbeeld in de winkel voor biologische levensmiddelen voorlopig geen verse kropsla te krijgen en ook aan goede aardappelen kan ik moeilijk komen. Voor mijn gevoel lijkt het een rampjaar te worden.
Niet alleen voor ons land, maar voor heel veel gebieden in Europa. Ik maak me serieus zorgen. Hoe lang zal dit gaan duren?

Groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.