vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 19:01

Gouden tijden

Goed ingepakt is Kees de loeiende wind de baas tijdens zijn wandelingen.

24 maart 2018

Beste Monique,

Het lijkt alsof ik gouden tijden doormaak. Het tekenen gaat me meer voor de wind dan ooit. Ik heb, geloof ik, veel mooiere werken tot stand kunnen brengen dan de jaren ervoor. Althans, dat is mijn indruk. Het betreffen bijzonder moeilijke tekeningen, maar de uitdaging en de moeite werpen beslist hun vruchten af.

Vooral de tekening die ik zojuist heb afgerond, maakt van mij een blij mens. Ik beleef enorm veel plezier aan het tekenen en de omstandigheden om tot mooie creaties te komen, pakken zeer gunstig uit.

Het weer draagt namelijk zoal een goed steentje bij.

Hoewel er ongetwijfeld mensen zijn, die naar de lente verlangen en niet meer op vrieskou zitten te wachten met daarbij een snijdende noordoosten-wind, kan ik me daar juist heel goed in vinden.

Want buiten heerst er rust. Er wordt niet in tuinen gewerkt en er zijn nergens luidruchtige bouwactiviteiten. Ook de straat is uitgesproken kalm, ja zelfs uitgestorven.

Tussen mijn bezigheden door, maak ik buiten fijne wandelingen, zowel door de buurten als in het zo vertrouwde natuurgebied dat ik graag opzoek. Goed ingepakt in dikke kleren kan ik de loeiende wind nog net de baas blijven.

Terug in mijn knusse verwarmde woning zet ik mijn favoriete koffie (en ’s middags thee) en dan kan ik er zó heerlijk van genieten.

Met mijn ouders gaat het redelijk. Helaas heeft mijn moeder een gemene verkoudheid te pakken: bronchitis. Ze hoest enorm en kan zich dan slechts een half mens voelen.

De vorige zondag begon het al met keelpijn en gedurende een aantal dagen heeft ze continu in bed gelegen. Ze had een fikse verhoging, zelfs lichte koorts. Nu is mijn moeder weer een beetje op, maar ze waagt zich nog niet naar buiten.

Het herstel treedt langzaam in; het is mondjesmaat. Naar verwachting zou het nog weleens een week kunnen duren voordat ze helemaal over die griep heen is.

Ik vermoed dat mijn moeder te maken heeft met de alom aanwezige influenza die vele, vele mensen zó heeft geveld. De griepgolf schijnt heviger te zijn dan de jaren ervoor, hoorde ik.

Ook mijn broer en vriendin hebben flink in de lappenmand gelegen. Inmiddels zijn ze beter en hebben ze de draad van het dagelijkse leven weer opgepikt. Gelukkig is mijn moeder fysiek sterk. Ze maakte vandaag alweer een aanzienlijk monterder indruk dan de dag ervoor. Ik ben er heel blij mee.

Even afkloppen, ik ben deze winter nog niet ziek geweest. Ik probeer er alles aan te doen om grote ongemakken te voorkomen en bacteriën te vermijden. Houden zo.

Als het lot mij gunstig gezind blijft en de griep mij ongemoeid laat, kan ik de komende dagen nog lekker genieten van mijn bezigheden en de wandelingen tussendoor.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.