vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

27 augustus om 12:07

Griep in juni?!

Donderdag 16 juni

Beste Monique,

De opdracht voor mijn aanstaande klant verloopt goed. Aan het ingewikkelde werk van bakstenen tekenen en inkleuren ben ik volop bezig. Ik heb vandaag zeer intensief gewerkt. Het komt dan ook goed uit dat ik morgen iets totaal anders ga doen, namelijk met mijn vader op stap naar Amsterdam voor twee nieuwe opdrachten.

’s Middags trof ik in de keuken mijn moeder aan. Na ruim twee dagen veel in bed te hebben gelegen, krabbelt zij er zeer langzaam boven op. Gisteren kwam mijn moeder al even haar bed uit en vandaag liep ze ook in en om het huis wat rond.

Ja, zelfs zo dat zij er in slaagde een eenvoudige maaltijd te koken voor mijn vader en voor zichzelf. Mijn moeder voelt zich nog erg mat en soezig. Ze maakt een weinig montere indruk. Een goed gesprek lukt nog niet helemaal. Ze komt wat vaag over.

Ik laat mijn moeder voorlopig even sudderen in de hoop dat ze verder beter wordt.

Toch de griep
Het blijkt dat zij toch degelijk ‘dé griep’ van dit jaar heeft opgelopen.
Het betekent voor ons een raadsel hoe dit aan het begin van de zomer heeft kunnen plaatsvinden. De arts had haar laten weten dat het virus overal nog volop sluimert en ineens weer raak kan toeslaan.

Behalve een gebrek aan eetlust en flinke verhoging kampt mijn moeder met wat pijn in haar benen. Het schijnen bekende symptomen te zijn bij deze griep.

Desinfecteer-gel
Mijn vader en ik doen er alles aan om niet te worden besmet. We reinigen geregeld onze handen met desinfecteer-gel en houden zoveel mogelijk afstand van onze ‘huis-patiënte’, hoe ongezellig het voor ons allen ook is.
Ik voel me zelf onzeker onder deze vervelende situatie en vind dat deze week tot nu toe een moeizaam verloop heeft.

Ik hoop dat het dagje uit naar Amsterdam voor fijne afleiding zorgt.

Hartelijke groeten,
Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.