vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

3 juli om 18:22

Grootmoeder’s Koffiepotjesmuseum

Zoals grootmoeder de koffie ooit maakte, maakt niemand 'm

7 mei 2018

Beste Monique,

Het tekenen verloopt voortreffelijk. Van de opdracht waar ik nu aan werk is de tuin inmiddels af. Deze is schitterend geworden! Ik heb alles heel strak en fijntjes kunnen uitvoeren. Maar nu volgt het huis zelf. Ik ga kijken of ik het aanstaande monumentale bouwwerk net zo mooi kan uitwerken.

Tussen de teken- en schilderbedrijven door ben ik even naar het huis van mijn ouders gelopen om wat te halen. Mijn moeder had visite van drie vrouwen, die een ochtendje kwamen bridgen. Mijn moeder vindt het bijzonder gezellig om op deze wijze onder de mensen te zijn. Een spelletje doen en wel één waar een ieder goed moet nadenken, terwijl ze op deze manier tevens plezierige contacten onderhoudt.

Voor deze gelegenheid besloot mijn moeder uitgebreid koffie te zetten. En uitgebreid is dan ook écht uitgebreid. De dames dronken namelijk heel graag koffie. Elk nam zeker wel twee, drie koppen voor haar rekening, al hoefde iedere gast niet letterlijk bij mijn ouders te betalen.

Toen ik omstreeks 11.00 uur even de keuken binnenliep, leek ik op slag in een museum te zijn aangeland voor koffiezet-stellen. Het zou zo een plaatsje in het Openluchtmuseum kunnen krijgen! Op het aanrecht stonden er wel drie verschillende koffiepotjes! Allen keurig naast elkaar. Een prachtig en tevens koddig gezicht. Op elk potje een filter-element voor het opgieten van de koffiedrab. Ik vond het zo’n leuk gezicht dat ik er een foto van maakte.

Mijn ouders zetten nog steeds op ‘grootmoeder’s wijze’ koffie. Ook ik doe dat af en toe, maar niet vaak. Hooguit één keer in de week. Ik wil mijn sierlijke, klassiek-ogende koffiestel zoveel mogelijk sparen. Meestal zet ik koffie met een machine, die geschikt is voor koffiecapsules.

Zoals de lezer weet, heb ik hiervan begin dit jaar een afbeelding geschilderd en nadien een foto van deze tekening genomen.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.