vergrootglas
arrow Ga terug

video
avatar

Doclines NL

8 juli om 12:37

Boze gedachten steken de kop op

Het warme weer grijpt Kees bij de keel maar hij tekent gestaagd door

Maandag 16 oktober 2017

Hitte en toch werk

Beste Monique,

Wat een hitte buiten voor de begrippen van half-oktober! Dit is niet normaal meer! Ruim 22 graden celsius wijst de thermometer aan! Het lijkt meer op half juli dan op een behoorlijke herfstmaand, die juist een afkoelende tendens zou moeten volgen. Sinds afgelopen zaterdag kom ik gedurende de middaguren niet meer naar buiten. Zo naar vind ik het! Vandaag werd de lucht nog vochtig ook, hetgeen de warmte er alleen maar erger op maakte.

Automatisch staken er weer boze gedachten de kop op. Angsten krijgen de overhand. Verhevigde klimaatverandering? Dus opwarming in extra versneld tempo? Straks het hele jaar door zomerweer. Moge het nooit zover komen! Deze angstgevoelens leiden onherroepelijk tot depressiviteit. Op zulke momenten voel ik me nergens. Als het echt te erg wordt, zoek ik mijn ouders op om mijn hart te luchten.

Toch staat er in deze dagen iets positiefs tegenover. Ik heb weer werk. Na ruim drie weken niet te hebben getekend en vele ledige uren heb moeten afsukkelen, wachten mij nieuwe opdrachten. En wel hele spannende. Van alle treinreizen die ik de afgelopen tijd heb gemaakt ten behoeve van diverse bezoekjes aan klanten voor overleg en het maken van foto’s van hun huis, zijn inmiddels vrijwel alle foto’s binnen. Ik hoef niet meer te wachten op afdrukken, die opgehaald moeten worden.

Vorige week woensdag kon ik direct beginnen kort nadat ik met de laatste foto-afdrukken thuis kwam. Sindsdien werk ik elke dag op volle toeren. Tevens heb ik het afgelopen weekeinde en vandaag nog eens een tweede opdracht uitgewerkt. Het betreft het kalligraferen van een oorkonde, waarbij ik in plakkaatverf logo’s, versierde beginletters en kleine randdecoraties maak. Een enorme klus. Alles moet er messcherp op staan. In principe is het dubbel werk. Gelukkig is mijn woning in deze tijd van het jaar zo koel dat ik op het warmst van de middag de airconditioning niet hoef te gebruiken. De zon staat veel lager aan de hemel dan in de hoogzomermaanden en het is nog maar kort dag. Die gunstige bijkomstigheden zorgen ervoor dat ik ook ’s middags prettig kan blijven doorwerken.

Vanmiddag kreeg ik de oorkonde af. Deze is schitterend geworden. Het resultaat heeft geleid tot blijde reacties. Ook ik ben blij daar het werk eerder voltooid is dan was berekend en veel mooier dan verwacht. Nu kan ik me geheel wijden aan de tekenopdracht. De opdracht voor deze maand is een huizenrij aan de Spiegelgracht in Amsterdam waar ik twee weken geleden ben geweest. Het tekenen verloopt voorspoedig en ik heb er veel plezier in. Wanneer het weer is omgeslagen, hetgeen ik wel hoop, wordt het werk er dubbel zo fijn op.

Hartelijke groeten,

Kees

Opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken

Er zijn nog geen opmerkingen geplaatst.